Από τι κινδυνεύουν οι Έλληνες στην εποχή του μνημονίου;

  • Iatropedia
Μια δυσμενέστατη πρόβλεψη για το πως θα εξελιχθεί η υγεία των Ελλήνων στο μέλλον κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ). Οι γιατροί τονίζουν ότι η έλλειψη χρημάτων και κατά συνέπεια η αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, τους καθιστούν ευάλωτους σε λοιμώξεις, επιδημίες και άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αντιμέτωπη με σοβαρές επιδημίες, που πιθανότατα δεν θα μπορούν να καταπολεμηθούν, κινδυνεύει να βρεθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια, λόγω της τραγικής κατάστασης του Συστήματος Υγείας, προειδοποιεί ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί με αφορμή την 24ωρη πανυγειονομική απεργία της Παρασκευής, τόνισαν ότι η αδυναμία των εμβολιασμών λόγω κρίσης, θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλα υγειονομικά προβλήματα με την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών που θα καταπολεμούνται με δυσκολία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μη Ιατρικού προσωπικού, κ. Κουτσιουμπέλης, υποστήριξε πως την υγειονομική βόμβα θα αποτελούν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες, που θα είναι ανασφάλιστοι και μακροχρόνια άνεργοι.

Στο μεταξύ πάνω από 6.500 είναι οι κενές θέσεις γιατρών, αφού πολλοί εγκαταλείπουν τη χώρα, για ένα καλύτερο αύριο. Από 80 χιλιάδες που θα έπρεπε να είναι το μη ιατρικό προσωπικό, είναι 65.000. Οι κλίνες έχουν περιοριστεί σε 35.000, ενώ στον ΕΟΠΥΥ 5000 γιατροί των πολυιατρείων εξυπηρετούν 10 εκατ ασφαλισμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη: καταγράφουν άρον άρον εργαζόμενους του ΕΣΥ λίγο πριν έρθει η τρόικα! Τι δείχνει έγγραφο

Γιατί αύριο θα κουβαλούν τους ασθενείς στα χέρια οι συγγενείς τους;

Πόσα χάνει ο ΕΟΠΥΥ από την έλλειψη οργάνωσης; Τι έδειξε έρευνα

Είναι 70 αλλά δείχνει 40αρα. Τρώει μόνο ωμά φαγητά. ΒΙΝΤΕΟ

Δημιούργησαν καινούργια μύτη από το πλευρό ασθενούς