Αντιμετωπίστε την κύστη κόκκυγος με ραδιοσυχνότητες!

  • Iatropedia
Ανώδυνο, γρήγορο και οριστικό τέλος στην κύστη κόκκυγος, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνουν πλέον οι χειρουργοί με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί μόλις 20 λεπτά και ο ασθενής έπειτα από μια ώρα επιστρέφει σπίτι του, τονίζει ο χειρουργός δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής.

«Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της κύστης κόκκυγος και απαλλάσσει τους ασθενείς εφ' όρου ζωής από ένα ενοχλητικό πρόβλημα» επισημαίνει. Σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο, το κέρδος από την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων, στη χειρουργική αφαίρεση της κύστης κόκκυγος, είναι πολύ μεγάλο για τους ασθενείς, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κι αυτό, γιατί μειώνεται σημαντικά ο χρόνος της χειρουργικής επέμβασης, της παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο, της αποθεραπείας και της επιστροφής στην εργασία του.

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγος (στην ουρά).

Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται συνήθως από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά την εμβρυϊκή ζωή του ασθενούς.

Επηρεάζει πολύ περισσότερο τους (λευκούς) άνδρες (8 στους 10) σε σχέση με τις γυναίκες.

Εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ 15 και 30 χρόνων.

Παρατηρείται συχνότερα σε δασύτριχα και υπέρβαρα άτομα.

Η υπερβολική εφίδρωση στα δασύτριχα και υπέρβαρα άτομα σε συνδυασμό με παρατεταμένη καθιστική, αδρανή ζωή και κακές συνθήκες υγιεινής μπορεί να συμβάλει επίσης σε ανάπτυξη μιας κύστης κόκκυγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι φάρμακα να πάρω μαζί μου;

Σεξ με ή χωρίς προκαταρκτικά; (έρευνα)

Παγκόσμια ανησυχία για τον ιό Έμπολα! Δείτε όλα τα συμπτώματα

Σε ποια ηλικία κάνουν σεξ τα ελληνόπουλα;