Αντιυπερτασικό φάρμακο καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού

  • Iatropedia
Οι β-αναστολείς σταματούν την μετάσταση του καρκίνου του μαστού. Σημαντική μελέτη σε άτομα που έχουν καρκίνο του μαστού και χρησιμοποιούν β-αναστολείς για την θεραπεία της αρτηριακής πίεσης, πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικοί κατά του «καρκίνου» πραγματοποίησαν μια σημαντική μελέτη, για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την πίεση του αίματος και παρατήρησαν ότι μειώνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μελέτη που αν συνεχισθεί και σε κλινικό επίπεδο μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο Δρ Des Powe, από το Nottingham University Hospital του NHS, σε συνεργασία με επιστήμονες από το Μπέλφαστ και τη Γερμανία ανέφερε ότι:

Σε 800 γυναίκες ασθενείς που χρησιμοποίησαν β-αναστολείς, η μελέτη έδειξε ότι 71% είχαν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μεταστατικού, που συνήθως σχετίζεται με τον θάνατο.

Οι β-αναστολείς σταματούν την δράση ενός μορίου, στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων, που ονομάζεται νοραδρενεργικός υποδοχέας.Εάν αυτός είναι μπλοκαρισμένος, τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα μέρη του σώματος. Με τον τρόπο αυτό μειώνετε η πιθανότητα της μετάστασης.

Ωστόσο το Ερευνητικό Κέντρο Καρκίνου (Cancer Research Center-UK) στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι η ερευνητική μελέτη θα συνεχιστεί και θα εξεταστούν, περίπου 30.000 ασθενείς, το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν