Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την ψωρίαση από τον σύλλογο ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» και ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ) προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση κοινού την προσεχή Δευτέρα με θέμα: «Ψωρίαση και Γυναίκα» από την ενημέρωση στη θεραπεία.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να προσεγγίσει την καθημερινότητα της γυναίκας που ζει με ψωρίαση, σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημών, Βουλής 44Α Αθήνα (μετρό Συντάγματος). Θα μιλήσουν η Δρ Μαρίνα Παπουτσάκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α’ – Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός», καθώς και η Δρ Τίνα Κουκοπούλου, Τοπογράφος Μηχανικός – Πρόεδρος «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ». Την εκδήλωση θα προλογίσει η Δρ Εύη Μπάτρα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ).

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα για τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς και το ευρύ κοινό.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω livestream στο site www.epidermia.gr.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα προσέλευσης είναι στις 18:45.

Λίγα λόγια για την ψωρίαση
Σήμερα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα ζουν περισσότερα από 220.000 άτομα με ψωρίαση, οι οποίοι πέραν των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίσουν στο κοινωνικό και εργασιακό τους περιβάλλον παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης, άγχους και αισθήματος ντροπής λόγω της εσφαλμένης αντίληψης που επικρατεί. Επίσης, 1 στα 3 άτομα με ψωρίαση ενδέχεται να αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα, μία νόσο που προκαλεί αρθρική καταστροφή. Τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου (παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση, διαβήτης) και καρδιαγγειακής νόσου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, ενώ η επίδραση στην ποιότητα ζωής είναι συγκρίσιμη με αυτήν της καρδιακής ανεπάρκειας και του καρκίνου.

Σχετικά με το ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» στόχο του έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, αλλά ταυτόχρονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Μέσα από πληθώρα δράσεων όπως ενημερωτικές ημερίδες, καμπάνιες και έντυπο υλικό ενδυναμώνει τον ασθενή και αγωνίζεται ενάντια στην προκατάληψη και στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς με διάγνωση ψωρίασης ή/και ψωριασικής αρθρίτιδας.

Το ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA.
Περισσότερες πληροφορίες για το Σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.epidermia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν