Άνοια: Σε λειτουργία Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης των ασθενών

  • Iatropedia newsroom
άνοια
Η τηλεφωνική γραμμή 1102 απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα μνήμης, φροντιστές, οικογένεια και φίλους των ατόμων με άνοια, επαγγελματίες Υγείας και στο ευρύ κοινό

Τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102 η οποία δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Π. Σακκά σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Παρέμβαση έκανε η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη ενώ συμμετείχε και η γενική διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μ. Αϊδίνη.

«Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια. Προτεραιότητά μας η διατήρηση της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε ο κ. Πατούλης. «Στόχος μας είναι να μην μένει χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη κανένα άτομο με άνοια στην Ελλάδα, όπου κι αν ζει», πρόσθεσε η κυρία Σακκά.

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι

Η γραμμή πλαισιώνεται από εξειδικευμένους σύμβουλους/επαγγελματίες υγείας, γιατρούς νευρολόγους και ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Οι ειδικοί παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση με δομές και υπηρεσίες για την άνοια σε όλη την Ελλάδα. Η τηλεφωνική γραμμή 1102 απευθύνεται σε:

  • Άτομα με προβλήματα μνήμης
  • Ευρύ κοινό
  • Φροντιστές, οικογένεια και φίλους των ατόμων με άνοια
  • Επαγγελματίες Υγείας

Η Γραμμή Βοήθειας 1102 λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. έως 19:00 το απόγευμα (εκτός αργιών). Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω live web chat. Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει e-mail στο 1102@alzheimerathens.gr ακόμη και εκτός ωραρίου και ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί του.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-7013271 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.alzheimerathens.gr