Άνδρες μάθετε ποιο σύμπτωμα δεν είναι αθώο!

  • Iatropedia
Είναι κοινό μυστικό ότι η αιμορραγία, ο πόνος στο στήθος, το μούδιασμα στο χέρι αλλά και ο υψηλός πυρετός είναι ορισμένα από τα συμπτώματα τα οποία οδηγούν αμέσως τους ασθενείς στο γιατρό. Τι συμβαίνει όμως με τα φαινομενικά αθώα συμπτώματα; Ποια είναι επικίνδυνα;

Δύσπνοια

Ο πόνος στο στήθος δεν είναι το μόνο αποκαλυπτικό σημάδι μιας καρδιακής προσβολής .Κλείστε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας εάν νιώσετε πόνο στο στήθος ή δύσπνοια. Άλλα συμπτώματα, όπως η πίεση ή σφίξιμο στο στήθος σας, ή ζάλη , δικαιολογούν μια επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Απώλεια βάρους χωρίς λόγο

Εκτός και αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, η ανεξήγητη απώλεια βάρους είναι μια αιτία ανησυχίας. Η κατάσταση αυτή είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Καούρα

Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο φαγητού.Την ίδια στιγμή αποτελεί επίσης σύμπτωμα εμφράγματος αφού ο συνδυασμός της καούρας με τη δύσπνοια, τον πόνο στο χέρι, τη ναυτία, την τάση προς έμετο και την εφίδρωση επιβάλλει την άμεση επίσκεψη στο γιατρό.

Συχνουρία

Η συχνή ούρηση μπορεί να είναι ένα σημάδι του διαβήτη ή κακής λειτουργίας του προστάτη . Οι πάσχοντες αναγκάζονται να πηγαίνουν πολλές φορές την ημέρα στο μπάνιο αφού τα νεφρά εργάζονται υπερωρίες για να αποβάλουν την υπερβολική ζάχαρη από την κυκλοφορία του αίματος.

Δυσκοιλιότητα

Παρά το γεγονός ότι η περιστασιακή δυσκοιλιότητα είναι φυσιολογική, μπορεί να είναι πιο συχνή μετά την ηλικία των 50. Η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων του είναι σημαντική.

Στυτική Δυσλειτουργία

Εκτός από τις προφανείς ανησυχίες που σχετίζονται με τις αποδόσεις στο σεξ η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός πιο σοβαρού προβλήματος, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν τα κοριτσάκια γίνονται μητέρες!

Νέα μέθοδο ''χτυπά'' την κήλη!

Γιατί τρέμουν τα χέρια μου χωρίς λόγο;

Σεξ και εγκυμοσύνη! Τα ''ναι'' και τα ''όχι''