Αμόκ στην Ιαπωνία: Η ομάδα αίματος καθορίζει και την προσωπικότητα;

  • Iatropedia
Ακούγεται απίστευτο αλλά Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου καθορίζεται από την ομάδα αίματος που έχει. Με απλά λόγια άλλη προσωπικότητα έχει κάποιος που διαθέτει ομάδα αίματος Α, άλλη με ομάδα αίματος Β, άλλη με 0. Ταυτόχρονα οι προσωπικότητες των ανθρώπων με την ίδια ομάδα αίματος, πάνω κάτω, μοιάζουν. Ας δούμε όμως που στηρίζονται οι Ιάπωνες (ανάμεσα τους και πολλοί επιστήμονες) και το υποστηρίζουν...

Όλα ξεκινάνε από την λαϊκή πίστη και τους αστικούς μύθους για το αίμα που με το πέρασμα των χρόνων έχουν πάρει διαστάσεις υστερίας. Ακόμη και για μια αίτηση για δουλειά, ο υποψήφιος θα ερωτηθεί τι ομάδα αίματος έχει. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι σε γενικές γραμμές οι ομάδες αίματος έχουν και τα εξής χαρακτηριστικά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου:

Ομάδα αίματος Α: προσωπικότητες αγχωτικές, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, και πίστη στις παραδόσεις.

Ομάδα αίματος Β: προσωπικότητες με ευαισθησίες, άνθρωποι που λατρεύουν τη μουσική και την τέχνη γενικότερα.

Ομάδα αίματος 0: Προσωπικότητες γενναιόδωρες, αλλά και πεισματάρηδες

Ομάδα αίματος ΑΒ: προσωπικότητες εκκεντρικές, συχνά ατομικιστές αλλά και αυτοί με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Στην Ιαπωνία το 40% των ανθρώπων έχουν ομάδα αίματος Α και το 30% έχουν 0. Οι Ιάπωνες έχουν εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία και στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα για κάθε τύπο αίματος. Από τσίχλες, μέχρι παντελόνια και από παπούτσια, μέχρι μπλούζες.

Τον Ιούλιο του 2011 μάλιστα την περίοδο της Φουκοσίμα και του τσουνάμι, ο υπουργός Ανασυγκρότησης Ryu Matsumoto, θέλοντας να δικαιολογήσει μια έκρηξη του, μπροστά στα ΜΜΕ και τις κάμερες είπε: “ η ομάδα αίματος μου είναι ΑΒ και πολλές φορές λειτουργώ παρορμητικά και οξύθυμα.” Μια εβδομάδα μετά παραιτήθηκε….

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ιαπωνία και η επιστημονική κοινότητα, προσπαθεί να πείσει την κοινωνία (μια κοινωνία με μεγάλες διαφορές, από τη μια ζει στην κορυφή της τεχνολογίας και από την άλλη παραμένει πιστή στις παραδόσεις της) ότι οι ομάδες αίματος δεν καθορίζουν προσωπικότητες και χαρακτήρες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

χάσετε θερμίδες βλέποντας θρίλερ- δείτε τη λίστα των θρίλερ

διαβάστε τις διαφορές της μεσογειακής δίαιτας και του junk food

3000 βότανα έχουν αντικαρκινική δράση- διαβάστε ποια

γιατί οι γυναίκες πρέπει να πίνουν συχνά πράσινο τσάι;