Αυτή μάσκα προσώπου είναι η καλύτερη για το καλοκαίρι

  • Iatropedia
Από τη στιγμή που κάθε εποχή έχει τα “δικά της” φρούτα, τα οποία ευδοκιμούν και μπορείτε να τα βρείτε στην καλύτερή τους κατάσταση, είναι σώφρον να επιλέγετε αυτά τα φρούτα εποχής για να δημιουργήσετε τις πιο αποτελεσματικές μάσκες προσώπου.

Ένα από τα πιο πολύτιμα καλοκαιρινά φρούτα για την υγεία της επιδερμίδας είναι το μάνγκο. Δείτε τι προσφέρει το μάνγκο στο δέρμα σας:

Βιταμίνη Α: Ιδανική για ενυδάτωση. Αναζωογονεί το “θαμπό” δέρμα. Καλή, επίσης, για ξηρές και μικτές επιδερμίδες. Θεραπεύει το ξηρό ξεφλούδισμα του δέρματος.

Β-Βιταμίνες: Επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις λεπτές γραμμές και τη βλάβη στα υγιή κύτταρα του δέρματος.

Άλφα-υδροξύ οξέα: Τα φυσικά οξέα φρούτων βοηθούν να στην διάσπαση των δεσμών μεταξύ των νεκρών κυττάρων, διευκολύνοντας την απομάκρυνσή τους.

Βιταμίνη C: Βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

Κάλιο: Έχει ενυδατικές ιδιότητες, ενώ διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και λεία.

Πώς θα φτιάξετε την δική σας μάσκα προσώπου από μάνγκο

Συστατικά

-1 κουταλιά της σούπας πολτό μάνγκο

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Οδηγίες παρασκευής

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια, απλώστε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά.

Όταν η μάσκα προσώπου στεγνώσει εντελώς, χρησιμοποιήστε μία ζεστή πετσέτα για να την αφαιρέσετε. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα.

http://healthmunsta.hubpages.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις πανεύκολες και μοναδικές σπιτικές μάσκες προσώπου

Καρπούζι: Δεν θα πιστεύετε από πόσες ασθένειες προστατεύει!