Αφήνουν στο δρόμο και άτομα με αναπηρία!

  • Iatropedia
Εν μέσω οικονομικής κρίσης τα υποστηρικτικά Κέντρα Ατόμων με Αναπηρία- ΑμεΑ (για τις πλέον βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας), τα οποία λειτουργούν με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, κινδυνεύουν να κλείσουν επιφέροντας τραγικά προβλήματα στα άτομα με βαριές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.

Ήδη το υποστηρικτικό Κέντρο ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας, όπως και άλλα Κέντρα που παρέχουν πολύτιμες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με βαριές αναπηρίες, βρίσκεται ένα βήμα προ του κλεισίματος του με ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή των 60 ατόμων που παρέχει τις υπηρεσίες του και των οικογενειών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας έστειλε κραυγή αγωνίας και ακολουθούν και άλλοι. Τα Κέντρα αυτά όπως αναφέρει ο Σύλλογος στο σχετικό έγγραφό του δεν μπορούν να απαιτήσουν την καταβολή των πληρωμών μέσω εκβιαστικών χειρισμών.

Η κατάσταση αυτή είναι γενικευμένη και αφορά όλα τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργούν μέσω αιματηρών θυσιών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ζητά από τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γεράσιμο Bουδούρη, να πάρει θέση ανοιχτά και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι τα Κέντρα Υποστήριξης των ατόμων με βαριές αναπηρίες θα παραμείνουν ανοιχτά.