Αφαίρεσαν τέσσερις ζωντανές μέλισσες από το μάτι γυναίκας!

  • Ρούλα Τσουλέα
μέλισσες μάτι
Μία 28χρονη με δυνατούς πόνους στο ένα μάτι, ήταν μολυσμένη με τέσσερις μικρές μέλισσες που ζούσαν μέσα σε αυτό.

Τέσσερις μικροσκοπικές μέλισσες που ζούσαν μέσα στο μάτι μιας 28χρονης, αφαίρεσαν γιατροί στην Ταϊβάν.

Οι μέλισσες ανήκουν σε ένα είδος που προσελκύεται από τον ιδρώτα και τρέφεται από αυτόν. Το συγκεκριμένο είδος πίνει επίσης τα δάκρυα, λόγω της υψηλής συγκέντρωσής τους σε πρωτεΐνες, σύμφωνα με έρευνα της Εντομολογικής Εταιρείας του Κάνσας.

Η 28χρονη μολύνθηκε από τις μέλισσες ενώ ξεχορτάριαζε τον τάφο ενός συγγενή της. Ωστόσο δεν αντελήφθηκε τα έντομα να μπαίνουν στο αριστερό μάτι της. Το μόνο που γνωρίζει είναι ότι κάποια στιγμή φύσηξε δυνατός αέρας και μπήκε στα μάτια της σκόνη. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το μάτι της ήταν πρησμένο και την πονούσε πολύ. Έτσι απευθύνθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Fooyin στη νότια Ταϊβάν.

«Ευτυχώς δεν έτριψε τα μάτια της»

Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας Dr Hong Chi Ting που την ανέλαβε, παρατήρησε ότι δεν μπορούσε να κλείσει εντελώς τα μάτια της. Έτσι, σκέφτηκε να εξετάσει το κενό ανάμεσα στα βλέφαρά της με το οφθαλμοσκόπιό του.

Όπως δήλωσε στο BBC, «σοκαρίστηκε» όταν τα έντομα στον επιπεφυκότα της.

Οι μέλισσες είχαν μήκος περίπου 4 χιλιοστά η κάθε μία, ήσαν ζωντανές και τις αφαίρεσε τραβώντας τες προσεκτικά από τα πόδια.

Ο Dr. Hong είπε πως ήταν ευτύχημα που η 28χρονη δεν έτριψε τα μάτια της πριν αφαιρεθούν οι μέλισσες. Για καλή της τύχη, η νεαρή γυναίκα φορούσε φακούς επαφής και φοβούμενη ότι θα τους καταστρέψει, απέφυγε να τρίψει τα μάτια της.

«Εάν το είχε κάνει, είναι πιθανό οι μέλισσες να παρήγαγαν δηλητήριο», είπε ο καθηγητής. «Σε τέτοια περίπτωση, θα μπορούσε να έχει τυφλωθεί».

Ο Dr. Hong εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι πως ο δυνατός αέρας μετέφερε τις μέλισσες στο μάτι της 28χρονης και εκείνες κόλλησαν εκεί.

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι το πρώτο ανάλογο περιστατικό που καταγράφεται στην χώρα του.

Η 28χρονη έχει πλέον λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν