5 μύθοι και αλήθειες για το σουτιέν

  • Iatropedia
Ένα συχνό ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες γυναίκες είναι γιατί να φοράω στηθόδεσμο και αν κινδυνεύει ή όχι η υγεία των γυναικών από την χρήση του.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο''British Medical Journal'' ο στηθόδεσμος είναι καθαρή προσωπική υπόθεση.

Όμως είναι απαραίτητος όταν οι γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος προκειμένου να υποστηρίζει επαρκώς αλλά και να προλαμβάνει προβλήματα στον αυχένα και στη σπονδυλική στήλη.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι στον ύπνο δεν είναι απαραίτητο.

Ο αστικός μύθος ότι η μπανέλα ενοχοποιείται για την εμφάνιση καρκίνου δεν έχει επιστημονική βάση αφού οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί επισημαίνοντας ότι δεν αποτελούν παράγοντας κίνδυνου.

Απολύτως όμως απαραίτητο είναι να επιλέγεται το σωστό νούμερο σουτιέν.

Μετρήστε με μια μεζούρα την περίμετρο του θώρακα, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Προσθέστε στη μέτρηση αυτή 12,5 εκατοστά και το άθροισμα είναι το νούμερο που πρέπει να φοράτε. Δηλαδή εάν η περίμετρός σας είναι μεταξύ 68 και 72 εκατοστών, το νούμερο σας είναι το 85, αν είναι μεταξύ 73 και 77, το νούμερο σας είναι το 90 κτλ.

Για να βρείτε την cup τότε, μετρήστε την περίμετρο του στήθους σας στο πιο φαρδύ σημείο και για κάθε τρία εκατοστά περισσότερα από το βασικό μέγεθος, αλλάζετε βαθμίδα (Α, Β, C…)

Πάντα πριν την αγορά να δοκιμάζετε τον στηθόδεσμο και να φροντίζετε να εφαρμόζει τέλεια στο στήθος σας.

Στην γυμναστική οι επιστήμονες συστήνουν στις γυναίκες να φοράνε ένα σουτιέν που να στηρίζει τους μυς του στήθους, για να αποφύγουν τους τραυματισμούς λόγω κραδασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήπως πονάτε στο στήθος; Όλες οι αιτίες

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στο στήθος;