4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον προστάτη

  • Iatropedia
Είναι ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν όχι μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες που οι άνδρες τους είναι διστακτικοί στο να πάνε στο γιατρό για να κοιτάξουν τον προστάτη τους. Θα σας παρουσιάσουμε 4 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον προστάτη. Για παράδειγμα, πρέπει να πανικοβληθούμε εάν ο προστάτης μας είναι διευρυσμένος; Και πως πρέπει να αντιδράσουμε; Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα 4 tips για τον προστάτη θα λύσουν πολλές απορίες σας.

– Ένας διευρυσμένος προστάτης δεν προκαλεί πάντα συμπτώματα.Επίσης, η σοβαρότητα των συμπτωμάτων δεν έχει σχέση πάντα με το μέγεθος του προστάτη

– Δεν οφείλονται στον προστάτη,όλα τα συμπτώματα στην ούρηση.Η αιματουρία, η ακράτεια, η συχνουρία, ο πόνος, μπορεί να οφείλονται στην κύστη ή τα νεφρά.

– Ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη δεν αυξάνεται. Άνδρες με καλοήθη υπερπλασία του είναι δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν καρκίνο

– Ένα υψηλό επίπεδο PSA βρίσκεται σε άτομα με καρκίνο του προστάτη. Πρέπει να τονιστεί ότι οι περισσότεροι άνδρες με συμπτώματα προστάτη ,δεν έχουν καρκίνο του προστάτη.

Δημήτριος Μπορούσας,

χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος

www.borousas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τον καρκίνο του προστάτη στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

πονάνε οι όρχεις σας; δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα διάφορα είδη πόνων

8 αλήθειες για το μέγεθος του πέους

τον χτύπησε αστροπελέκι στα γεννητικά όργανα.ποιός είναι ο «κεραυνός Χοσέ»

γιατί ο καρκίνος προτιμάει τους άνδρες από τις γυναίκες;

προσοχή στον προστάτη, η πρόληψη σώζει ζωές

ο πύραυλος…60άρης