3ο Αρρυθμιολογικό Συνέδριο: Ζωντανά περιστατικά και η διαχείρισή τους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Αρρυθμιολογικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία στις 29-30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν σε μία κατάμεστη αίθουσα, περιλάμβαναν το ευρύ φάσμα της σύγχρονης αρρυθμιολογίας με περιστατικά κολπικής μαρμαρυγής, κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής, διαχείρισης ασθενών που έχρηζαν αντιπηκτικής αγωγής, διαχείρισης ασθενούς με αιφνίδιο καρδιακό θάνατο, ηλεκτρικά νοσήματα κ.α.

Φέτος ενισχύθηκε η διαδραστικότητα στη διάρκεια των διαλέξεων και  για πρώτη φορά οι καρδιολόγοι ψήφιζαν σε σύστημα ψηφοφορίας (poll) μέσω web κάνοντας χρήση τα κινητά τους, επιλέγοντας τις σωστές απαντήσεις.

Ο κ. Απόστολος Κατσίβας, Καρδιολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Α’ Καρδιολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ» και Πρόεδρος της Ελληνικής Ρυθμολογικής Εταιρείας  αναφέρει ότι φέτος υπήρχαν δύο μεγάλες καινοτομίες. Πρώτον, ότι το συνέδριο διοργανώθηκε με την ευκαιρία κάποιων ενδιαφερόντων περιστατικών και θεμάτων και δεύτερον τη συμμετοχή των συνέδρων σε σύστημα ψηφοφορίας που αφορούσαν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Ο κ. Μιχάλης Εφραιμίδης, Καρδιολόγος, Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός” και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρυθμολογικής Εταιρείας, δήλωσε ότι ένας από τους λόγους επιτυχίας του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των περιστατικών με σχετικά εύκολο τρόπο με αποτέλεσμα οι καρδιολόγοι να κερδίζουν σε γνώση και εμπειρία από τη διαχείριση ασθενών με αρρυθμιολογικά περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν