21 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η VHL FAMILY ALLIANCE GREECE συμμετέχει, για δεύτερη χρονιά, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου των νεφρών, ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα της παγκόσμιας κοινότητας πασχόντων, των φροντιστών, των επαγγελματιών υγείας, αλλά και των τοπικών οργανισμών.

Έτσι, την 21η Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού, που καθιερώθηκε από τον Διεθνή Συνασπισμό του Καρκίνου του Νεφρού, IKCC (International Kidney Cancer Coalition,www.ikcc.org), η VHL FAMILY ALLIANCE GREECE θα συμμετάσχει και θα ενθαρρύνει τον δημιουργικό διάλογο που θα κάνει τη διαφορά για τους ασθενείς με καρκίνο των νεφρών στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής, εμπεριέχουν ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου, υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας. Η αντιμετώπιση αυτής, διαφοροποιείται στα διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ λόγω της φύσης της και των αδιευκρίνιστων αιτιών της, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να περνά σε 2η μοίρα.

Έτσι, την 21η Ιουνίου 2018, με γνώμονα την ενημέρωση του ευρέως κοινού για αυτήν την σπάνια πάθηση, η παγκόσμια κοινότητα καρκίνου των νεφρών θέτει ερωτήσεις και αναζητά απαντήσεις με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης και των κονδυλίων που θα ενισχύσουν το έργο για την καταπολέμηση της ασθένειας, μέσω του Κουίζ για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού.

Η VHL FAMILY ALLIANCE GREECE σας προσκαλεί να ενισχύσετε το έργο της και να γίνετε μέρος της αλυσίδας αγάπης και ενημέρωσης, ενδυναμώνοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Νεφρού, με τους εξής τρόπους:

Συμμετοχή στο Quiz για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Νεφρού(https://worldkidneycancerday.org/, επιλέγοντας την ελληνική γλώσσα στο μενού επιλογών πάνω δεξιά). Δοκιμάστε τις γνώσεις σας σε αυτό το διαδραστικό ερωτηματολόγιο 7 ερωτήσεων. Με κάθε ολοκλήρωση του Quiz, οικονομική δωρεά θα προσφέρεται στο IKCC.

Διαμοιρασμός του Q&A Quiz στα κοινωνικά σας δίκτυα (social media) στο Facebook&Twitter(@IKCCorg). Μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που ολοκληρώνεται το Quiz, αυξάνεται το ποσό χρηματοδότησης της έρευνας για τη συγκεκριμένη πάθηση.

«Ακολουθήστε» (follow) το IKCC στο Twitter και το Facebook. Κάντε χρήση του hashtag #kidneycancer σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις σας, ώστε να συμμετάσχετε στην παγκόσμια διαδικτυακή συνομιλία.
Συμμετοχή στο Thunderclap (http://bit.ly/IKCC_TC.)! Είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να προκαλούν ένα τιτίβισμα ή ένα status στα κοινωνικά μέσα.

Στη συνέχεια, στον Παγκόσμιο Καρκίνο του Νεφρού Q&A Day προκαλεί ο καθένας να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα, τις δραστηριότητές του, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο, ένα παγκόσμιο flashmob στα socialmedia.

Δωρεές:

DVREES