Ποια τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο να αναπτυχθεί νόσος Πάρκινσον
Τι έδειξε μελέτη σε χιλιάδες εθελοντές. Ποια τρόφιμα συνδέονται με τα πρόδρομα συμπτώματα της νόσου.
Τι έδειξε μελέτη σε χιλιάδες εθελοντές. Ποια τρόφιμα συνδέονται με τα πρόδρομα συμπτώματα της νόσου.
Το 4% των ασθενών έχουν ηλικία κάτω των 50 ετών και το 2% κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με...
Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη της νόσου Πάρκινσον και πώς μπορούμε να προστατευθούμε.
Η νόσος έχει πολλά κινητικά και μη-κινητικά συμπτώματα. Ποια εκδηλώνονται εξ αρχής, ποια στην πορεία της.
Τι αναφέρουν δύο ιατροί από την Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.
Ποιο είναι στ' αλήθεια το συχνότερο σύμπτωμα και τι ισχύει για τα φάρμακα και τον τρόπο αντιμετώπισης.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ασκεί προστατευτική δράση στον εγκέφαλο, επιβραδύνοντας τις βλάβες από τη νόσο.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Πάρκινσον (11 Απριλίου).
Το καλοκαίρι προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους ασθενείς, αλλά κρύβει και κινδύνους. Ένας ειδικός στη νόσο εξηγεί τι πρέπει να...
Η σωστή ενημέρωση και φροντίδα των πασχόντων από χρόνια νοσήματα είναι πιο σημαντική παρά ποτέ εν μέσω της πανδημίας...
Σύμφωνα με παλιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ένα απλό “τεστ οσμής” θα μπορούσε να είναι αρκετό, για να...
Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια προοδευτική διαταραχή του νευρικού συστήματος που επηρεάζει την κίνηση. Τα συμπτώματα ξεκινούν σταδιακά...
Η νόσος του Πάρκινσον είναι μια νευρολογική κατάσταση που είναι ανίατη, αν και υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να επιβραδύνουν...
Τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Τα πρώιμα σημάδια μάλιστα μπορεί να είναι...
Η 11η Απριλίου έχει θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια ως η Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον. Παγκοσμίως, υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια...