Ψωρίαση: Tips για να μην »φουντώνει»

  • Iatropedia
H ψωρίαση είναι μια πάθηση η οποία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σώμα αλλά και στην ψυχή των ασθενών. Ακολουθήστε αυτές τιςσυμβουλές για να βελτιώσετε τα συμπτώματά σας.

Τις περισσότερες φορές η ψωρίαση μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματά σας

Φροντίστε το δέρμα σας, το τριχωτό της κεφαλής και τα νύχια. Για ήπια συμπτώματα της ψωρίασης, χρησιμοποιήστε ενυδατικές τροφές όπως αλόη βέρα,αρκεί να είναι καταπραϋντικά και να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Δοκιμάστε μερικές από τις πολλές κρέμες για ψωρίαση, αλοιφές και σαμπουάν που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή.

Ενημερωθείτε για τις πιθανές αντιδράσεις των φαρμάκων που λαμβάνετε καθώς ορισμένα είναι δυνατόν να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Περιορίστε το αλκοόλ σε όχι περισσότερο από 2 ποτά την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτό την ημέρα για τις γυναίκες. Η χρήση αλκοόλ μπορεί να φουντώσει τα συμπτώματα

Οι μελέτες δεν έχουν βρει καμία «διατροφή για τη ψωρίαση» που μπορεί να θεραπεύσει ή να βελτιώσει την κατάσταση, παρά τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια των ετών. Προσπαθήστε να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή και να έχετε ένα υγιές βάρος.

Τι να αποφύγετε

Αποφύγετε

Κρύα και ξηρά κλίματα. Ο κρύος καιρός μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Ζεστό και υγρό καιρό και το φως του ήλιου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα.

Μην ξύνεστε για να αποφύγετε τους τραυματισμούς του δέρματος.

Περιορίστε το στρες και το άγχος. Το στρες μπορεί να την εμφανίσει ξαφνικά ή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα, αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί σε μελέτες.

Κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να χειροτερέψει τα συμπτώματα σας. Εάν καπνίζετε, να το κόψτε

http://www.webmd.com