Πως να νικήστε 9 καθημερινά προβλήματα υγείας

  • Iatropedia
Εννέα καθημερινά προβλήματα υγείας βρίσκουν τη λύση τους. Έτσι ο λόξυγγας, το φτάρνισμα, το μούδιασμα στο χέρι και πολλά άλλα αντιμετωπίζονται δια χειρός επιστημόνων.

«Σακούλες» κάτω από τα μάτια

Οι μαύρες σακούλες κάτω από το δέρμα μπορούν να προκληθούν από έλλειψη ύπνου,ή την ξηροδερμία. Για να διορθώσετε τη ζημιά επιλέξτε ένα concealer με ελαφρά ανοιχτότερη απόχρωση από αυτή του δέρματος.

Λόξυγκας

Ο λόξυγκας συμβαίνει όταν το διάφραγμα αρχίζει να συσπάται ακούσια. Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή κρατήστε την αναπνοή σας για λίγο.

Αν όμως επιμένει για αρκετές ώρες επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Στεγνό στόμα

Το στεγνό στόμα μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν πίνετε πολύ νερό. Προσπαθήστε να μείνετε ενυδατωμένοι και να μασάτε τσίχλα η οποία νατιμετωπίζει το πρόβλημα.

Φτέρνισμα

Το συχνό φτέρνισμα μπορεί να σημαίνει ότι είστε αλλεργικοί σε κάτι που υπάρχει στο περιβάλλον ή μπορεί επίσης να είναι σημάδι ιογενούς λοίμωξης.

Αν όμως το παθαίνετε συχνά , καλό θα είναι να κάνετε ένα ειδικό τεστ για να δείτε αν και σε τι είστε αλλεργικοί.

Μούδιασμα

Το μούδιασμα σε ένα χει ή σε ένα πόδι χέρι,συμβαίνει όταν η πίεση πέφτει. Φάτε κάτι για να την ανεβάσετε ή αν το πρόβλημα επιμένει επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ακμή

Τα σπυράκια από ακμή καλό είναι να μην τα σπάτε για να μην καταλήξετε με ένα σημάδι.

Άσχημη αναπνοή

Αν πρόκειται για ασθένεια των ούλων, πλάκα, ή ουλίτιδα μιλήστε με τον οδοντίατρό σας.

Βουλωμένα αυτιά

Το κολύμπι μπορεί να προκαλέσει βουλωμένα αυτιά ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα.

Αν το αυτί είναι κόκκινο επισκεφτείτε τον ωτορινολαρυγγολόγο σας για να σας θεραπεύσει.

Ψύξη

Η ψύξη με την οποία έρχονται αντιμέτωποι πολλοί συμπολίτες μας λόγω της χρήσης κλιματιστικών μπορεί να αντιμετωπιστεί αν λάβατε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

πηγη www. health.com