Πώς να καθαρίσετε το stick αντηλιακού (ή αποσμητικού), σύμφωνα με δερματολόγους

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αντηλιακό
Αυτά τα προϊόντα μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά την προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο, υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά για να διαλέξετε: λοσιόν, κρέμες, σπρέι, πούδρες και άλλα.

Προσφάτως, τα αντηλιακά sticks, τα οποία μοιάζουν με αποσμητικό, έχουν γίνει πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καταναλωτών λόγω της απλής εφαρμογής και της φορητότητάς τους χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Calvin Williams, ιατρικό διευθυντή του Essential Dermatology Group, στο Bedford του Τέξας, τα αντηλιακά sticks είναι στερεά αντηλιακά σκευάσματα σχεδιασμένα για εύκολη και άνετη χρήση στο πρόσωπο, ειδικά στοχεύοντας σε ευαίσθητες περιοχές όπως η μύτη, τα μάγουλα και το μέτωπο.

“Αυτά τα προϊόντα είναι συνήθως τα καλύτερα για το πρόσωπο λόγω του μικρού τους μεγέθους και της δυνατότητας ανομοιόμορφης κάλυψης σε μεγαλύτερες επιφάνειες”, είπε ο Williams. “Αυτά τα στικ είναι πιο αποτελεσματικά όταν εφαρμόζονται σωστά και όταν έχουν επαρκή αντηλιακό παράγοντα προστασίας (SPF)”.

Σε αντίθεση με άλλα αντηλιακά προϊόντα όπως κρέμες και σπρέι, τα αντηλιακά sticks πρέπει να εφαρμόζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, όπως για παράδειγμα τα lip balms στα χείλη.

Η συχνή επανεφαρμογή σημαίνει και συχνή επαφή με βρωμιές και τα φυσικά έλαια του προσώπου. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να διατηρήσετε το stick καθαρό.

Είναι υγιεινά τα αντηλιακά sticks;

Αν και τα αντηλιακά sticks μπορεί να είναι ένας απλός και βολικός τρόπος για να εφαρμόσετε αντηλιακό στο πρόσωπο, μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια με την πάροδο του χρόνου, παρόμοια με τα lip balms, τα κραγιόν και τα chapsticks, είπε ο Williams.

Με επαναλαμβανόμενη χρήση, τα αντηλιακά sticks προσώπου μπορεί να έχουν συσσώρευση βακτηρίων, είπε.

Η δρ. Emily Wood, δερματολόγος στο Westlake Dermatology στο Όστιν του Τέξας, είπε ότι όσο το stick διατηρείται καθαρό και δεν μοιράζεται με άλλους, θα πρέπει να θεωρείται υγιεινό.

Πώς να καθαρίσετε ένα αντηλιακό (ή αποσμητικό) stick

Για να καθαρίσετε σωστά ένα αντηλιακό στικ, σκουπίστε το επάνω στρώμα είτε με οινόπνευμα εντριβής είτε με ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι, είπε η Wood. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της περιττής βακτηριακής υπερανάπτυξης και συσσώρευσης στο ραβδί.

Εάν δεν έχετε οινόπνευμα ή μαντηλάκια, μπορείτε να καθαρίσετε το stick με ζεστό νερό και ένα καθαρό πανί ή χρησιμοποιώντας ένα επίθεμα με οινόπνευμα, πρόσθεσε ο Williams.

Το πόσο συχνά καθαρίζετε το στικ του προσώπου σας θα εξαρτηθεί από το πόσο το χρησιμοποιείτε. Αν και δεν χρειάζεται να το καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση, ο Wood είπε ότι είναι γενικά καλή ιδέα να το καθαρίζετε μετά από κάθε 2-3 χρήσεις.

Πηγή: https://www.verywellhealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να βάλετε νέα, απαραίτητη, επίστρωση αντηλιακού πάνω από το μέικ-απ

Ηλιοθεραπεία: 5 σημεία που δεν βάζετε αντηλιακό – Τι να προσέχετε

Αυτό παθαίνεις αν για 40 χρόνια βάζεις αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά όχι στον λαιμό!

“Μύθος” το αδιάβροχο αντηλιακό: 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε όταν αγοράζετε αντηλιακό

φωτό: iStock