Πώς να καθαρίσετε εύκολα το ρόδι για το… γούρι της νέας χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ρόδι
Είναι ένα από τα πιο παλιά έθιμα στην υποδοχή κάθε νέους έτους: το σπάσιμο του ροδιού στο σπίτι, που θα φέρει καλή τύχη για ολόκληρο το νέο έτος.

Το ρόδι, εκτός από γούρι, φέρνει και πολλά οφέλη για την υγεία σας, είτε ως χυμός, είτε απλά τρώγοντας να γλυκόξινα σπόρια στο εσωτερικό του.

Αλλά όποιος έχει καθαρίσει ρόδι, ξέρει από πρώτο χέρι ότι το να βγουν αυτά τα ρόδια είναι ένας μικρός μπελάς. Όχι πια! Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα βρείτε έναν πολύ απλό και γρήγορο τρόπο για να πάρετε τα σπόρια από το ρόδι στο πι και φι…

Τι προσφέρει το ρόδι στην υγεία σας, σύμφωνα με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση (British Dietetic Association)

  • Καρκίνος του προστάτη: Μια μικρή μελέτη από το 2006 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη.
  • Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας: Μια μεγάλη έρευνα από το 2004 σε ασθενείς με στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας (στένωση των αρτηριών), διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση μόλις 50ml από χυμό ροδιού (σε διάστημα τριών ετών) μείωσε τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50% και επίσης μειώνει αισθητά και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.
  • Καρδιακή ασθένεια: Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι ένα καθημερινό ρόφημα 238ml από χυμό ροδιού (για τρεις μήνες) οδήγησε στη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

http://www.nhs.uk/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν