Πώς φεύγουν οι λεκέδες από αποσμητικό στα ρούχα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αποσμητικό
Εάν φοράτε αποσμητικό, σίγουρα ξέρετε τους λεκέδες που αφήνει πάνω στα ρούχα, ιδιαίτερα στις μασχάλες και στα ρούχα που είναι πιο σκούρα, οπότε και είναι πιο ορατοί.

Υπάρχει πάντα η κλασική μέθοδος του να τρίψετε το ίδιο το ύφασμα του ρούχου μόνο του ενάντια στον εαυτό του, η οποία όντως λειτουργεί, αλλά κάνει κακό σε πιο ευαίσθητα υφάσματα που ξεχειλώνουν ή δημιουργούν κόμπους (γρομπαλάκια) στην ύφανση από την τριβή.

Δείτε μερικά κόλπα για να φύγουν οι λεκέδες από αποσμητικό στα ρούχα:

Ένα υγρό πανί

Μερικές φορές η απλούστερη λύση είναι η καλύτερη: Ένα βρεγμένο πανί θα αφαιρέσει γρήγορα τις λευκές ραβδώσεις που αφήνει πίσω το αποσμητικό όταν βγάζετε την μπλούζα πάνω από το κεφάλι σας. Απλά φροντίστε να το στίψετε καλά, ώστε να είναι νωπό και όχι να στάζει, διαφορετικά το ρούχο σας θα μουσκέψει.

Μωρομάντηλα

Τα μωρομάντηλα είναι ιδανικά για να αφαιρέσετε τα σημάδια από αποσμητικό στα ρούχα σας.

Σφουγγάρια ή πετσέτες μικροϊνών

Κάνουν 1002 δουλειές και μία από αυτές είναι ότι αφαιρούν πανεύκολα τους λευκούς λεκέδες από αποσμητικό.

Νάιλον

Αν έχετε ένα παλιό ζευγάρι καλσόν μην το πετάξετε. Τρίψτε το πάνω στον λεκέ και θα τον αφαιρέσει. Είναι ιδανικό για ρούχα από ευαίσθητα υφάσματα, όπως το μετάξι.

Μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ

Όπως και τα μωρομάντηλα, έτσι και τα μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ είναι ιδανικά. Ακόμα και αν έχετε προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ σε υγρή μορφή, βάλτε λίγο πάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε τον λεκέ από αποσμητικό. Θυμηθείτε μόνο να βάλετε λίγη ποσότητα για να μην καταλήξετε να μουσκέψετε το ρούχο.

Πηγή: https://www.youbeauty.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρησιμοποιούσατε λάθος τις σακούλες για παγάκια τόσα χρόνια: Δείτε πώς γίνεται κανονικά!

Πώς να απαλλαγείς από τα μυρμήγκια με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν