Πληκτρολόγιο: Είναι γνωστή εστία μικροβίων – Πώς το καθαρίζουμε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πληκτρολόγιο
Είναι γνωστό ότι το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων από όλα τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ακουμπάμε συνέχεια με το πιο βρώμικο μέρος του σώματός μας... τα χέρια μας!

Ειδικά αν πρόκειται για κοινόχρηστο πληκτρολόγιο σε χώρο εργασίας, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε τακτικά και αποτελεσματικά για να περιορίσετε στο ελάχιστο την πιθανότητα να κολλήσετε κάποιο βακτήριο.

Ανεξάρητα από το ποιο μέρος του υπολογιστή θέλετε να καθαρίσετε, το πρώτο βήμα είναι να κλείσετε τον υπολογιστή σας και να τον βγάλτε τον από την πρίζα. Βέβαια, στο πληκτρολόγιο ο κίνδυνος ζημιάς στον υπολογιστή είναι μικρός, ειδικά αν πρόκειται για ασύρματο πληκτρολόγιο.

Καθαρισμός του πληκτρολογίου:

  • Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένο αέριο για να καθαρίσετε ανάμεσα στα πλήκτρα. Κρατήστε το δοχείο, ώστε να ψεκάζετε υπό γωνία. Αυτό θα απομακρύνει τη σκόνη και βρωμιά πιο αποτελεσματικά.
  • Γυρίστε το ανάποδα και ανακινήστε το ελαφρά για να πέσουν τυχόν ψίχουλα και άλλα υπολείμματα που έχουν μείνει ανάμεσα στα πλήκτρα. Επαναλάβετε τον ψεκασμό και την ήπια ανακίνηση έως ότου δεν πέφτουν πια σωματίδια.
  • Ψεκάστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού για όλες τις χρήσεις σε ένα μαλακό, καθαρό πανί και σκουπίστε το παντού.

Πηγή: http://www.cleaninginstitute.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξειδικευμένος καθαρισμός στο σπίτι για να απομακρύνετε τις τοξικές ουσίες – Τι και πώς να κάνετε

Μοναδικό κόλπο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το πλυντήριο πιάτων

Το βετέξ έχει τα περισσότερα βακτήρια στην κουζίνα – Δείτε πώς να το καθαρίζετε σωστά