Μην σπαταλάτε νερό και ρεύμα βράζοντας τα μακαρόνια στην κατσαρόλα – Υπάρχει… άλλος τρόπος!

  • Iatropedia newsroom
μακαρόνια
Όλοι λατρεύουν τα μακαρόνια. Αν δεν σας αρέσουν... να το κοιτάξετε... μπορεί να είναι κάτι σοβαρό! Αλλά σε κανέναν δεν αρέσει ούτε να λερώνει πολλά μαγειρικά σκεύη για την ετοιμασία ενός γεύματος, αλλά ούτε και να σπαταλάει χρόνο και υλικά.

Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ’ όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά) αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό (είτε απευθείας στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, είτε πρώτα με βραστήρα).

Διαβάστε επίσης: Φοιτητής πέθανε αφότου έφαγε μπαγιάτικα μακαρόνια: Δείτε τι του συνέβη – Τι να προσέχετε!

Τώρα, θα δείτε ένα πολύ ωραίο… κόλπο, για να ετοιμάζετε μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε νερό και ηλεκτρική ενέργεια.

Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και… τα ζυμαρικά που προτιμάτε:

  1. Πρώτα απ’ όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.
  2. Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.
  3. Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε και το βίντεο για να καταλάβετε ακριβώς την διαδικασία:

Συμβουλή: Πάντα να βράζετε τα ζυμαρικά περίπου δύο λεπτά λιγότερο από όσο χρειάζονται για να είναι όπως τα θέλετε, διότι από όταν τα κατεβάσετε από την φωτιά και μέχρι να σερβιριστούν στο πιάτο, η θερμοκρασία που έχουν τα βοηθάει να συνεχίζουν να “βράζουν” και να φτάσουν στην ιδανική κατάσταση στην πρώτη πιρουνιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για να μην ανεβαίνει το σάκχαρο

Τα ζυμαρικά ΔΕΝ παχαίνουν – Τι έδειξε επιστημονική έρευνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν