Κορονοϊός: Πώς να φτιάξετε “μάσκα” από υφάσματα που έχετε στο σπίτι – Οδηγίες του CDC

  • Iatropedia newsroom
κορονοϊός
Γνωρίζουμε από πρόσφατες μελέτες ότι σημαντικό ποσοστό των ατόμων με COVID-19 δεν παρουσιάζει συμπτώματα (είναι “ασυμπτωματικοί” ασθενείς). Αλλά ακόμη και εκείνοι που τελικά αναπτύσσουν συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό SARS-CoV-2 σε άλλους προτού αυτά τα συμπτώματα εκδηλωθούν (είναι μεταδοτικοί σε “προσυμπτωματικό” στάδιο).

Αυτό σημαίνει ότι ο κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ ατόμων που αλληλεπιδρούν σε κοντινή απόσταση (ομιλία πολύ κοντά στο πρόσωπο, ή βήχας και φτέρνισμα) ακόμη και αν αυτοί οι άνθρωποι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: COVID-19 και ασφάλεια τροφίμων – Οι οδηγίες για ψώνια και μαγείρεμα

Κορονοϊός: Τι επίπτωση έχει στο ήπαρ – Τι έδειξε έρευνα για το 54% των ασθενών με COVID-19!

Κορονοϊός: Το CDC συνιστά να φοράμε κάποιου είδους κάλυμμα προσώπου όταν είμαστε εκτός σπιτιού

Υπό το πρίσμα αυτών των νέων στοιχείων, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά να φοράτε καλύμματα προσώπου σε δημόσιους χώρους, όπου είναι δύσκολο να διατηρηθούν όλα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης (π.χ. σουπερμάρκετ και φαρμακεία), ειδικά σε περιοχές με σημαντική διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης των 2 μέτρων παραμένει σημαντική για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Το CDC συμβουλεύει επιπλέον τη χρήση απλών υφασμάτινων καλυμμάτων προσώπου, για να επιβραδυνθεί η διάδοση του ιού και για να μην μεταδίδουν εύκολα τον κορονοϊό άτομα που μπορεί είναι ασυμπτωματικά. Οι μάσκες προσώπου από ύφασμα από οικιακά υλικά είναι χαμηλού κόστους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετο εθελοντικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι μάσκες προσώπου από ύφασμα που συνιστώνται από το CDC δεν είναι χειρουργικές μάσκες, ή αναπνευστήρες τύπου N-95. Αυτές οι μάσκες είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να εξακολουθήσουν να προορίζονται πρωτίστως για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας κάλυμμα προσώπου, σύμφωνα με το CDC

Πηγή: https://www.cdc.gov

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Το βίντεο που δείχνει πόση βλάβη προκαλεί στους πνεύμονες ο ιός SARS-CoV-2

Κορονοϊός: Πότε είναι πιο μεταδοτικός από τη στιγμή που κάποιος κολλήσει – Από ποια μέρα και μετά είναι πιο ασφαλές να πάρει εξιτήριο