Κορονοϊός: Κάντε αυτό στην μάσκα σας για να μην αφήνει κενά και να ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπο

  • Iatropedia newsroom
κορονοϊός
Είναι πλέον κοινή μας συνήθεια να φοράμε μάσκες για να προστατεύσουμε τους γύρω μας αλλά και τον εαυτό μας από τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Αλλά για να λειτουργήσει καλά, η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Αυτό σημαίνει προσοχή τόσο στην μεταχείρισή της με τα χέρια μας (χρειάζεται τακτική απολύμανση όταν βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα), όσο και στην εφαρμογή της στο πρόσωπό μας.

Πολλοί κυκλοφορούν με μάσκες που είναι πολύ χαλαρές, αφήνουν πολλά κενά και αυτό σημαίνει ότι επιτρέπουν σε πολλά σταγονίδια να τις προσπεράσουν από αυτά τα σημεία.

Αυτό είναι επικίνδυνο τόσο στο να μεταδώσει ο χρήστης τον κορονοϊό (όταν βήχει ή φτερνίζεται) όσο και να κολλήσει, αφού ιικά σταγονίδια μπορεί να εισέλθουν από τα κενά που αφήνει η μάσκα στο πρόσωπο.

Κορονοϊός: Το κόλπο για να εφαρμόζει κάθε μάσκα καλά στο πρόσωπό σας

Ένα καλό παράδειγμα είναι η ιδέα που διαμοιράστηκε η δρ. Olivia Cui μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης TikTok και από εκεί έχει ήδη εξαπλωθεί σε όλο το διαδίκτυο.

Δείτε στο βίντεο που ανέβασε, πώς να δέσετε τα λουράκια της μάσκας προτού τα περάσετε στα αυτιά σας, ώστε η μάσκα να εφαρμόσει καλύτερα στο πρόσωπό σας:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie Couric (@katiecouric)

Πηγή: https://bgr.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Δεν περιορίζεται η μετάδοσή του μόνο με μάσκα, χρειάζεται και αυτό οπωσδήποτε

Μάσκες COVID-19: Κάντε αυτό για να σκοτώσετε σε λίγα λεπτά το 99,9% των μικροβίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν