Πώς φεύγουν εύκολα οι μυρωδιές από τα τάπερ [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
τάπερ
Στα ντουλάπια της κουζίνας κάθε νοικοκυριού, υπάρχουν σίγουρα μερικά τάπερ για φαγητό. Αλλά εκτός από το να είναι πολύ βολικά, τα τάπερ έχουν την ενοχλητική... συνήθεια να απορροφούν τις μυρωδιές από τις τροφές που βάζουμε σε αυτά.

Τα τάπερ απορροφούν μυρωδιές επειδή είναι φτιαγμένα από πορώδες πλαστικό. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να απομακρύνετε αυτές τις οσμές από τα πλαστικά, όταν τα πλένετε, προκειμένου να μην επηρεαστεί η επόμενη τροφή που θα βάλετε σε αυτά;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τσαλακώσει ένα κομμάτι χαρτί, όπως για παράδειγμα μια απόδειξη, ή ένα απόκομμα εφημερίδας και να το τοποθετήστε μέσα στο πλαστικό που μόλις πλύνατε και να το κλείσετε καλά με το καπάκι. Είναι τόσο απλό!

Μόλις θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο τάπερ και πάλι, απλά ανοίξτε το δοχείο πετάξτε το χαρτάκι και βάλτε μέσα ό,τι θέλετε. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα λειτουργεί αυτό το απλό κόλπο!

Και ακόμα ένα μυστικό…

Αλλά υπάρχει και ακόμα ένα υλικό που… κάνει θαύματα ενάντια στις οσμές οι οποίες απορροφούνται συχνά από τα πλαστικά τάπερ: Το ξύδι. Είναι γνωστό ότι το ξύδι έχει -εκτός από το μαγείρεμα- πολλές χρήσιμες εφαρμογές στην κουζίνα και η εξουδετέρωση των οσμών είναι μία από αυτές. Απλά βάλτε αρκετό ξύδι μέσα στο πλαστικό, που μόλις πλύνατε, κλείστε το με το καπάκι και αφήστε το για μερικά λεπτά. Στην συνέχεια αδειάστε το και πλύντε το ξανά. Οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο σκέτο αλάτι μέσα στο τάπερ που μόλις πλύνατε, να το κλείσετε και να το βάλετε κανονικά στο ντουλάπι σας. Το αλάτι απορροφάει και αυτό με φυσικό τρόπο τις μυρωδιές. Όταν χρειαστείτε και πάλι το πλαστικό δοχείο, απλά αδειάστε το αλάτι και βάλτε μέσα ό,τι άλλη τροφή θέλετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να προσέχετε όταν βάζετε πλαστικά τάπερ με φαγητό στα μικροκύματα…

Ποια πλαστικά τάπερ και μπουκάλια είναι επικίνδυνα – Ποια σύμβολα να προσέχετε

Προσοχή! Κίνδυνος από κάποια τάπερ που βάζετε φαγητό – Τι ισχύει

Άλατα στο νεροχύτη: Πώς φεύγουν με ένα μόνο υλικό [vid]

Μυρμήγκια στο σπίτι: 6 φυσικές τεχνικές για να απαλλαγείτε οριστικά

Απίστευτο: Σιδερώνει το αλάτι – Δείτε τι πετυχαίνει! [vid]

Αλάτι: Ποια μυρωδικά το αντικαθιστούν για να το μειώσετε χωρίς να χάσετε γεύση [πίνακας]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν