Ιγμορίτιδα: Tips για να την αντιμετωπίσετε!

  • Iatropedia
Πόνος στο μέτωπο ή ανάμεσα στα μάτια; Μπορεί να φταίει η ιγμορίτιδα. Μάθετε τι είναι και πως θα την αντιμετωπίσετε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η ιγμορίτιδα;

Η ιγμορίτιδα προκαλεί φλεγμονή του ιστού που καλύπτει τα ιγμόρεια. Διάφοροι παράγοντες όπως οι λοιμώξεις ή οι αλλεργίες κοκκινίζουν ή πρήζουν τους ρινικούς κόλπους.

Η ιγμορίτιδα προκαλεί πολλά συμπτώματα. Στους περισσότερους εκδηλώνεται με βουλωμένη μύτη και πόνο ή πίεση σε διάφορα σημεία γύρω από το πρόσωπο ή τα δόντια. Συνήθως από την μύτη τρέχει ένα ρινικό έκκριμα που μπορεί να είναι κίτρινο, πράσινο, ή ασαφής. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, μειωμένη αίσθηση της όσφρησης ή και της γεύση, βήχας, πονόλαιμος, κακή αναπνοή, πονοκέφαλος, πόνος κατά την κάμψη προς τα εμπρός, και πυρετό.

Ανακούφιση

 

Διάφορα αποσυμφορητικά μπορούν να ανοίξουν τις ρινικές διόδους και τα ιγμόρεια. Αλλά αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για λίγες μέρες. Καλύτερες λύσεις για την οξεία ιγμορίτιδα είναι οι πλύσεις με φυσιολογικό ορό. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, δείτε το γιατρό σας.

 

 

 

Τα αντιβιοτικά συνήθως δεν χρειάζεται

 

Θυμηθείτε ότι τα αντιβιοτικά δεν θεραπεύουν τους ιούς και έτσι δεν θα σας απαλλάξουν από τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας.

 

πηγή:http://www.webmd.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ιγμορίτιδα: Τι προκαλεί και πως αντιμετωπίζεται;