Φλεβίτιδα και ευρυαγγείες: Tips για να τις »διώξετε»

  • Iatropedia
Η φλεβίτιδα και οι ευρυαγγείες είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες. Τι είναι και πως αντιμετωπίζονται;

Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι μικρά στρογγυλά αιμοφόρα αγγεία που είναι ορατά κάτω από το δέρμα. Μπορούν να είναι κόκκινα, μωβ, μπλε και πιο συχνά εμφανίζονται στα πόδια ή στο πρόσωπο.

Η φλεβίτιδα αφορά μια άλλη κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας τα αιμοφόρα αγγεία » σπάνε» και και πρήζονται. Έχουν σκούρο μπλε χρώμα και είναι ορατά. Συνήθως »φυτρώνουν» στα πόδια και τους αστραγάλους.

Ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει ευρυαγγείες ή κιρσούς, αλλά οι γυναίκες είναι δύο φορές πιο επιρρπείς από τους άνδρες. Το πρόβλημα είναι πιο συχνό σε άτομα που παραμένουν όρθιοι πολλές ώρες συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτών και των εκπαιδευτικών.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση τους είναι η γήρανση, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, κάποια χειρουργική επέμβαση στο πόδι αλλά και η γενετική προδιάθεση.

 

Για μερικούς ανθρώπους, τόσο η φλεβίτιδα όσο και οι ευρυαγγείες είναι μια άκρως ενοχλητική κατάσταση.

 

Η φλεβίτιδα δεν προκαλεί πόνο ή κράμπες στα πόδια και σε σπάνιες περιπτώσεις εκδηλώνεται με φαγούρα και πρήξιμο στους αστραγάλους.

 

Θεραπεία

 

 

Η απλούστερη θεραπεία για τις ευρυαγγείες και τη φλεβίτιδα είναι οι κάλτσες συμπίεσης, που βελτιώνουν την κυκλοφορία και ανακουφίζουν από τους πόνου και τη δυσφορία στα πόδια.

 

Η απώλεια βάρους και το τακτικό περπάτημα μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα των ευρυαγγειών και τους κιρσούς. Αν το πρήξιμο είναι ένα πρόβλημα, δοκιμάστε μια δίαιτα χαμηλή σε αλάτι για τη μείωση της κατακράτησης νερού. Όποτε μοπρείτε , στηρίξτε τα πόδια σας σε ένα μαξιλάρι ή μια καρέκλα, έτσι ώστε να είναι πιο ψηλά από την καρδιάς σας.

πηγή:http://www.webmd.com