Ακμή: Πως να φροντίσετε τα σπυράκια

  • Iatropedia
Η ακμή μπορεί να φουντώνει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ενώ είναι πιο έντονη στην εφηβεία. Δείτε πως να φροντίσετε τα σπυράκια της ακμής.

Μειώστε οίδημα με πάγο

Για τα πρησμένο σπυράκια, απλώστε απαλά πάγο για ένα λεπτό. Δεν λειτουργεί για όλους, αλλά δεν θα χάσετε και τίποτα.

ΜΗΝ πιέζετετα σπυράκια σας

 

Μην προσπαθείτε να σπάτε τα σπυράκια, γιατί έτσι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν. Επιπλέον αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης μιας λοίμωξης ή και ουλών.

 

Εφαρμόστε μια κρέμα με βάση το θείο

 

Ψάξτε για θεραπείες της ακμής με υπεροξείδιο του βενζολίου ή θείου που μπορούν να μειώσουν τα σπυράκια της ακμής.

 

Ορισμένες θεραπείες μπορεί να στεγνώσουν ή να ερεθίσουν το δέρμα. Μιλήστε με το δερματολόγο σας πριν από οποιοδήποτε θεραπεία.

 

ΜΗΝ βάλτε Οδοντόκρεμα

 

Μην απλώστε την οδοντόκρεμα στα σπυράκια της ακμής. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά σε οδοντόκρεμες θα μπορούσαν να βοηθήσουν από τα σπυράκια, η οδοντόκρεμα μπορεί να προκαλέσει ακμή καινα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

 

Δοκιμάστε Tea Tree Oil

 

ΤοTea Tree Oilμπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ήσσονος σημασίας ερεθισμούς του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Δεν υπάρχει μεγάλη έρευνα για το πόσο αποτελεσματικό είναι, αλλά είναι ασφαλές γαι να τοποθετηθεί πάνω στο δέρμα.

 

Δοκιμάστε το σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μια αλλεργική αντίδραση.

 

Θεραπεία προσώπου

 

Παρά το γεγονός ότι οι περιποιήσεις του προσώπου μπορεί να βελτιώσουν την ακμή, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, το δέρμα σας μπορεί να φαίνονται πιο ερεθισμένο.

 

 

 

Πηγή: http://www.webmd.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ