Έχετε διαρκές ρέψιμο και αέρια στομάχου; Δείτε πώς σταματάνε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ρέψιμο
Όλοι ρευόμαστε μερικές φορές και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός απομακρύνει τον περιττό αέρα από το εσωτερικό του.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου το διαρκές ρέψιμο είναι σύμπτωμα πολύ κακής διατροφής ή κάποιου στομαχικού προβλήματος, όπως για παράδειγμα της αεροφαγίας.

Υπάρχουν μερικές εύκολες και απλές λύσεις για να απαλαγούμε από το διαρκές ρέψιμο:

  • Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε: Όταν τρώτε προσπαθήστε να μασάτε με το στόμα κλειστό, καθώς αυτό αποτρέπει την είσοδο περιττού αέρα στο στομάχι. Προσπαθήστε επίσης να τρώτε αργά και να μασάτε καλά κάθε μπουκιά.
  • Δοκιμάστε φυσικά βότανα: Τσάι, χαμομήλι, μέντα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμος και ασαφέτιδα είναι μερικές απλές και φθηνές λύσεις για να ηρεμήσει το στομάχι και να σταματήσετε να ρεύεστε.
  • Χρησιμοποιείστε λεμόνι: Σε ένα ποτήρι νερό βάλτε ¼ κουτάλι της σούπας μαγειρική σόδα και ένα ολόκληρο κουτάλι χυμό λεμονιού. Πιείτε το μετά από τα γεύματα για να σας βοηθήσει στην χώνεψη και να σταματήσει το ρέψιμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό από λάιμ και ίση ποσότητα μηλόξυδο.
  • Αποφύγετε τα λάθος φαγητά: Κάποια φαγητά όπως τα σάκχαρα και το γάλα μπορεί σε μερικά άτομα να προκαλούν διαρκές ρέψιμο. Το ίδιο ισχύει για φαγητά όπως τα λάχανα, τα κρεμμύδια, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, οι μπανάνες, τα φασόλια, οι φακές και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Πάρτε πεπτικά ένζυμα: Τα ένζυμα βοηθούν στην χώνεψη, με αποτέλεσμα να μειώνουν τα αέρια, το φούσκωμα και το ρέψιμο. Σημαντικά πεπτικά ένζυμα είναι η πρωτεάση, η αμυλάση, η λιπάση, η κυτταρίνη, η λακτάση, η μαλτάση και η σακχαρόζη.

Μη ξεχάσετε ότι το συνεχές ρέψιμο μπορεί να προκαλείται από κάποιο πολύ σημαντικό λόγο, οπότε σε περίπτωση που επιμείνει, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: www.med-health.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αέρια στο στομάχι: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι πυτζάμες που κάνουν άοσμες τις… κενώσεις αερίων είναι γεγονός!

Πότε ένας πόνος στην κοιλιά είναι κολίτιδα – ΟΛΑ τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε