Οι φαρμακαποθήκες δεν δημιουργούν την έλλειψη στα φάρμακα – Όλοι φταίνε!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τάδε έφη ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Τσιλιμιγκάκη για το θέμα των ελλείψεων σε φάρμακα.

Κατά τον κ. Σκυλακάκη, θα έπρεπε οι φαρμακοβιομηχανίες να εισάγουν περισσότερα φάρμακα, οι φαρμακαποθήκες να προσέχουν ώστε να μην ανέχονται στον κλάδο τους τους λίγους που «σκουπίζουν» φάρμακα από την αγορά, και οι φαρμακοποιοί θα έπρεπε να μην πωλούν φάρμακα σε όποιον μπει στο φαρμακείο τους και ζητεί να του δώσουν μία λίστα με σκευάσματα χωρίς συνταγή γιατρού.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι στην Ελλάδα οι παράλληλες εξαγωγές όχι μόνο είναι καθόλα νόμιμες αλλά και αναγκαίες για την στήριξη της αγοράς καθώς όταν υπάρχει ρευστότητα στην φαρμακαποθήκη, μπορεί να στηρίζει και το φαρμακείο.

Όπως είπε, το ποσοστό κέρδους τους είναι στο 4,67% αλλά χωρίς σε αυτό να έχει αφαιρεθεί τα λειτουργικά έξοδα ή οι φόροι. Έτσι, υπολογίζεται ότι το καθαρό κέρδος δεν ξεπερνά το 0,8%.

Για τις ελλείψεις, τόνισε ότι πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι , ψύχραιμα, όλοι όσοι συμμετέχουν στην αλυσίδα του φαρμάκου και να συμφωνήσουν να πράξει ο καθένας αυτό που του αναλογεί ώστε να μην υπάρχουν στο εξής προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν