Βαρετό σεξ; Δείτε πως να το αλλάξετε!

  • Iatropedia
Το σεξ από τις ταινίες έως την καθημερινότητα μας φαίνεται ότι απέχει παρασάγγες. Μπορεί σε όλες τις ταινίες και τις διαφημίσεις το σεξ να είναι πάντα ''φλογερό'' και ''καυτό'' αλλά από ότι φαίνεται στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Όπως υποστηρίζει η ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε σεξουαλικά ζητήματα, Isadora Alman ''στην αληθινή ζωή, το σεξ δεν μπορεί να συγκριθεί με το πάθος που βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη». Στο πλαίσιο αυτό πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι ενώ κάνουν σεξ με τον σύντροφο τους δεν είναι ικανοποιημένες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε το βαρετό σεξ;

Είναι απαραίτητος ο οργασμός;

Ένας ακόμη μύθος που σχετίζεται με το σεξ είναι, ότι ο οργασμός είναι συνυφασμένος με το καλό σεξ. Αυτό επισημαίνει η ειδικός δεν είναι πανάκεια αφού δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση αλλά μπορεί να είναι μια εμπειρία με έντονα συναισθήματα..

Δεν είναι όλα ρόδινα

Όπως και στην πραγματική ζωή έτσι και στο σεξ δεν είναι όλα ρόδινα. Ιδιαίτερα στην αρχή της σχέσης, αφού σύμφωνα με την ειδική σεξολόγο, το διάστημα αυτό είναι δυνατόν οι ερωτικές επαφές, να είναι βαρετές, καθώς ο ένας δεν γνωρίζει τον άλλο και δεν ξέρει ακόμα τι τον εμπνέει ερωτικά.

Σαν αδέρφια

Βαρετό όμως είναι και το σεξ όταν τα ζευγάρια είναι πολλά χρόνια μαζί όπου η πλήξη και η ατονία σβήνουν το ερωτικό πάθος.

Η ειδική σεξολόγος συνιστά στα ζευγάρια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να μιλάνε ανοικτά για τα θέλω τους και να μην διστάζουν να τα εξομολογηθούν. Βέβαια ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι να μην ξέρουν πως να πουν στον έτερο ήμισυ ότι το σεξ δεν είναι καλό.

Η ειδική στο πλαίσιο αυτό, προτείνει να γίνεται μια συζήτηση ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να παρθούν μέτρα.

Πειραματιστείτε

Τέλος η σεξολόγος συνιστά στα ζευγάρια να πειραματίζονται, να δοκιμάζουν τα σεξουαλικά βοηθήματα, και να παρακολουθούν'' ροζ'' ταινίες για να δουν τη διαφορά στις σεξουαλικές τους επαφές!