Το σεξ στο γυναικείο μυαλό σε αριθμούς και η σημασία της πρώτης φοράς με νέο σύντροφο…

  • Iatropedia
Μία πολύ ενδιαφέρουσα νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως στα “άδυτα” του πολυμήχανου γυναικείου μυαλού, όσον αφορά ένα θέμα που όλους μας απασχολεί, αλλά ελάχιστα τελικά το κουβεντιάζουμε σοβαρά: το σεξ.

Πολλοί λένε ότι μόνο οι άντρες σκέφτονται το σεξ συχνά, αλλά η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι. Επίσης, όπως προκύπτει από την έρευνα, το σεξ είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην ζωή μιας γυναίκας, αλλά γίνεται ακόμα πιο σημαντικός για την σχέση ενός ζευγαριού, όταν αναλογιστεί κανείς το πόσο καιρός περνάει για να κάνει πρώτη φορά σεξ.

Και επειδή η γυναίκα είναι εκείνη που κατά κανόνα ελέγχει και ορίζει το πότε θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει σεξ με το νέο της σύντροφο, δείτε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που βρήκε η έρευνα…

Οι γυναίκες λοιπόν…

-Σκέφτονται το σεξ κατά μέσο όρο 192 φορές το χρόνο

-Πάνω από το 11% κάνει σεξ στο πρώτο ραντεβού

-Το 28% περιμένει μέχρι το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού για να κάνει σεξ με το νέο της σύντροφο.

-Περίπου το 33% κάνει σεξ μέσα σε ένα μήνα από την πρώτη γνωριμία

-Το 13% περιμένει ακόμα και 3 μήνες πριν κάνει σεξ για πρώτη φορά με το νέο της σύντροφο

-Το ποσοστό αυτών που κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν μεταβάλλεται πολύ με την ηλικία. Παραμένει στο 13% στις ηλικίες 20-24 και στο 11% στις ηλικίες 35-39.

-Όμως το 48% των γυναικών παραδέχεται πως ντρέπεται να μιλάει γι’ αυτό. Αν και είναι ευκολότερο να μιλούν γενικά για το σεξ με φίλες/φίλους, το 70% παραδέχεται πως υπερβάλλει ή λέει ψέματα όταν το κάνει.

Σεξ στο πρώτο ραντεβού; Πρόβλημα αργότερα στην σχέση

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research δείχνει ότι το σεξ από το πρώτο ραντεβού βλάπτει μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 11.000 άτομα που δεν είχαν παντρευτεί αλλά είχαν σταθερές ή σοβαρές σχέσεις, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση που ένιωθαν από τη σχέση τους, την ικανότητα επικοινωνίας με τον σύντροφο και την σταθερότητα της σχέσης (δηλαδή το πόσο συχνά πίστευαν ότι οι σχέση αντιμετώπιζε πρόβλημα).

Όσα ζευγάρια είχαν τουλάχιστον έναν χρόνο σχέσης και είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την σχέση, την επικοινωνία και τη σταθερότητα στη σχέση τους, συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή.

Η μελέτη επαληθεύει τα συμπεράσματα έρευνας που είχε γίνει σε παντρεμένα ζευγάρια και είχε δείξει ότι όσο περισσότερο περιμένουν οι σύντροφοι για να κάνουν σεξ πρώτη φορά, τόσο υψηλότερη είναι η ικανοποίηση στον γάμο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα αποκαλύπτει τι φαντασιώνονται οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ…

Ποιες γυναίκες είναι expert στο σεξ; Έρευνα