Το κάπνισμα καταστρέφει το σεξ ακόμη και όταν το κόψουμε (το κάπνισμα όχι το σεξ)

  • Iatropedia
Ως ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν τη στύση του άνδρα, είναι γνωστό πως είναι και το κάπνισμα. Η στυτική δυσλειτουργία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο τσιγάρο. Οι επιστήμονες τώρα ήρθαν να προειδοποιήσουν για έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο: Ακόμη και όταν ένας άνδρας κόψει το κάπνισμα, συνεχίζει να έχει προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, που οφείλονται στο τσιγάρο.

Οπότε οι άνδρες καπνιστές και κυρίως εκείνοι που σταμάτησαν να καπνίζουν, καλό θα ήταν να μην επαναπαύονται. Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνίσματος στη λειτουργία της στύσης στους άνδρες, και κατ' επέκτασιν στο σεξ έχουν γίνει πολλές. Όλες αφορούσαν όμως άνδρες με υπέρταση, η διαβήτη, ή καρδιαγγειακά προβλήματα. Η τελευταία μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Ορλεάνης, έγινε σε απόλυτα υγιείς άνδρες που απλά κάπνιζαν.

Το αποτέλεσμα της έρευνας σε υγιείς καπνιστές λοιπόν, κατέδειξε ότι όσοι καπνίζουν έχουν έως και 41% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, σε σχέση με τους μη καπνιστές. Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος δεν εξαλειφόταν, αλλά παρέμενε αναλλοίωτος. Βέβαια σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα της έρευνας, δεν έπαιξε μόνο, το εάν κάποιος ήταν καπνιστής ή όχι, αλλά και το πόσα τσιγάρα κάπνιζε την ημέρα. Όσο περισσότερα κάπνιζε ο κίνδυνος αυξανόταν κατακόρυφα.

Όσοι κάπνιζαν από 1 μέχρι 10 τσιγάρα τη μέρα διέτρεχαν μέχρι και 27% περισσότερες πιθανότητες για στυτική δυσλειτουργία, από τους μη καπνιστές. Από 11 μέχρι και ένα πακέτο (20 τσιγάρα) οι πιθανότητες εκτοξευόντουσαν στο 45% και όσοι κάπνιζαν περισσότερα από ένα πακέτο, τότε είχαν 65% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του επικεφαλής της μελέτης του Δρ.Τζιανγκ Χε: “Καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν πολύ σοβαρά όσοι δεν καπνίζουν και είναι έτοιμοι να το ξεκινήσουν, γιατί κάποια στιγμή στη ζωή τους ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για τη στυτική δυσλειτουργία στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τον διαβήτη στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για την υπέρταση στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

στυτική δυσλειτουργεία: όταν ο πύραυλος δεν απογειώνεται

καρκίνος στους όρχεις: η έγκαιρη διάγωνση σώζει ανδρικές ζωές

τι έπαιρναν οι Σουλτάνοι για να ανταπεξέλθουν στις «ορέξεις» του χαρεμιού τους

είναι ο αυνανισμός σεξουαλική πράξη;