Τι σχέση μπορεί να έχει άραγε το αλκοολ με τα σεξουαλικά νοσήματα;

  • Iatropedia
Οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι όσοι πίνουν πολύ έχουν διπλάσιες έως και τριπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα επειδή ακριβώς γίνονται απρόσεκτοι. Πως;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία έδειξε ότι η συνήθεια κατανάλωσης αλκοόλ των νέων κάτω των 25, έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά εμφάνισης χλαμυδιών.

Οι ερευνητές κατέγραψαν νέους σε ένα διάστημα δύο ετών. Τους εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι το 16% αυτών που ήταν κάτω των 25, ήταν θετικοί για χλαμύδια.

Μεταξύ του γενικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν έχουν εξεταστεί, υπολογίζεται πως ένας στους δέκα ανθρώπους είναι μολυσμένοι και δυστυχώς η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σημαίνει πως οι άνθρωποι κάποιες φορές δεν είναι σίγουροι με ποιους έχουν κάνει σεξ.

Τα χλαμύδια συχνά δεν αντιμετωπίζονται γιατί το 70% των ανθρώπων που έχουν την ασθένεια δεν εμφανίζουν συμπτώματα ή δε γνωρίζουν πως την έχουν, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα γιατί αν τα χλαμύδια δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να επηρεάσουν και τη γυναικεία και την ανδρική αναπαραγωγική υγεία, να οδηγήσουν σε δυσκολίες σύλληψης, σε έκτοπες εγκυμοσύνες και φλεγμονώδεις νόσους της πυέλου στις γυναίκες καθώς και στειρότητα και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Γι αυτό και οι ειδικοί της σεξουαλικής αγωγής συνιστούν πάντα τη χρήση προφυλακτικών είτε έχουμε καταναλώσει αλκοόλ είτε όχι.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν