Τι μπορείτε να πάθετε από το σεξ;

  • Iatropedia
Κατά καιρούς έχει χαρακτηρισθεί με πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς. Φάρμακο δια πάσα νόσο, ελιξίριο νεότητας αλλά και ισχυρό παυσίπονο. Ο λόγος για το σεξ, το οποίο όπως όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, προκαλεί κάποιες παρενέργειες αν η ''χρήση'' και η ''δοσολογία'' δεν γίνεται με το σωστό τρόπο. Μάθετε τι μπορείτε να πάθετε από το σεξ!

''Κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος''

Οι γυναίκες με έντονη ερωτική ζωή παθαίνουν τακτικότερα ουρολοιμώξει ενώ δεν είναι λίγες και εκείνες που νιώθουν δυσάρεστα ενοχλήματα κατά την ούρηση μετά την ερωτική επαφή. Το φαινόμενο στην ιατρική είναι γνωστό ως «κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος».

Τα συμπτώματα είναι συνήθως συχνουρία και έντονο τσούξιμο. Πάντως οι ειδικοί συνιστούν μετά τις ερωτικές περιπτύξεις να μην παραμελούν την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Πόνος στα γεννητικά όργανα

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών παθήσεων οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια. Όταν η γυναίκα πονάει κατά την επαφή, η πιθανότητα να αισθανθεί σεξουαλική ευχαρίστηση είναι μικρή Επειδή οι γυναίκες διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια δεν έχουμε επαρκή στατιστικά στοιχεία για τη συχνότητα του προβλήματος.

Ωστόσο, εκτιμάται πως περίπου το 2% των ζευγαριών σε γάμο γάμων αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί»

Ο πόνος που, ίσως, νιώσει ένας άνδρας ή μια γυναίκα στα γεννητικά όργανα πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά την σεξουαλική επαφή, ονομάζεται δυσπαρευνία.

Αιμορραγία αμέσως μετά

Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό αλλά απαιτείται να ανιχνευθεί η αιτία που προκαλεί την αιμορραγία από τον κόλπο μετά από τη φυσιολογική συνουσία.

Αφού αποκλειστεί το ενδεχόμενο το αίμα να οφείλεται στην εμμηνόρροια της γυναίκας, ο γιατρός λαμβάνοντας το ιστορικό θα διευκρινίσει εάν το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο, τη συχνότητα του, τις συνθήκες στις οποίες παρουσιάζεται και εάν υπάρχουν συνοδευτικά συμπτώματα όπως πόνος, πυρετός, άλλες εκκρίσεις εκτός από αίμα ή στεγνότητα του κόλπου.

Προφυλάξεις με αλλεργία

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στο Νοσοκομείο St Mary’s του Μάντσεστερ, όπου τόσο άνδρες όσο και γυναίκες εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις οφειλόμενες στη χρήση προφυλακτικών από φυσικό λάστιχο ( latex).

Μάλιστα έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ανδρών που ναι μεν δεν είναι αλλεργικοί στο latex, αλλά εμφανίζουν αντίδραση σε πρόσθετα των προφυλακτικών π.χ. επιβραδυντικές ουσίες

Κράμπες στα πόδια

Συχνά όταν η ερωτική επαφή είναι έντονη συστέλλονται ορισμένοι μύες οι οποίοι είναι δυνατόν να προκαλέσουν κράμπες στα πόδια.