Τι… καταστρέφει επιτόπου την ερωτική διάθεση της γυναίκας

  • Iatropedia newsroom
σεξ
Το να έχει κανείς πολύ... αυξημένη σεξουαλική διάθεση δεν είναι τόσο “απλό”, όσο το κάνουν να φαίνεται οι ερωτικές ταινίες και το σινεμά γενικότερα.

Όσον αφορά το σεξ, συγκριτικά με τους άντρες, για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολο να διεγερθούν, αλλά και επίσης πιο εύκολο να… ξενερώσουν και να χάσουν κάθε διάθεση την στιγμή της σεξουαλικής επαφής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε πριν μερικά χρόνια από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Μ. Βρετανία. Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Diana Fleischman, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.

Πώς έγινε η έρευνα

Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκαν οι περιπτώσει 76 γυναικών ηλικίας 18-42 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ:

  • Στο 1ο τους έδειξαν αηδιαστικές εικόνες ΠΡΙΝ τους δείξουν μια ερωτική ταινία
  • Στο 2ο οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία
  • Στο 3ο οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο ΠΡΙΝ παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία, και
  • Στο 4ο γκρουπ, όπου παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία

Οι επιστήμονες μέτρησαν την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας. Διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία ΑΦΟΤΟΥ είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.

Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας. Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κλπ) που θα αισθανθεί η γυναίκα επάνω στο σεξ, μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτή την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε το 2015 στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.

Πηγή: http://www.medicaldaily.com