Τέσσερις λόγοι για να κάνετε σεξ στην διάρκεια της εγκυμοσύνης

  • Iatropedia
Θέμα ταμπού αποτελεί η σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς κάποιοι δεν την θεωρούν ασφαλή ενώ άλλοι την αποφεύγουν ... προληπτικά. Πάντως άλλες γυναίκες βιώνουν παντελή έλλειψη διάθεσης ενώ άλλες μαρτυρούν με ντροπή ότι έχουν περισσότερες «ορμές»!

Αν δεν υπάρχει λόγος ο γυναικολόγος να απαγορεύσει το σεξ, τότε ειδικά στο μεσαίο 3μηνο το σεξ μπορεί να κάνει μόνο καλό:

Δυναμώνει τους δεσμούς

Φέρνει κοντά τον σύζυγο ή σύντροφο που νιώθει αποκομμένος από την επικέντρωση της γυναίκας στην εγκυμοσύνη και την μητρότητα. Όπως υποστηρίζει ο δρ. Πέπερ Σβαρτζ, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ «Είναι σημαντικό να μοιράζεται το ζευγάρι τη σωματική αφοσίωση, ως έναν τρόπο διατήρησης των θεμελίων του οικοδομήματος της νέας του οικογένειας», λέει ο δρ. Schwartz.

Νέες στάσεις

Η ιεραποστολική στάση δεν ενδείκνυται αφού ο άνδρας μπορεί να ασκήσει πίεση στην κοιλιά της εγκύου. Καθίστε στην άκρη του κρεβατιού καθώς ο σύντροφός σας θα είναι γονατιστός ή καθιστός μπροστά σας. Ενδείκνυται και η στάση «κουτάλι», όπου και οι δυο σας είστε ξαπλωμένοι με φορά προς την ίδια κατεύθυνση.

Καλύτερη αισθητικότητα

Η εγκυμοσύνη αυξάνει την πίεση του αίματος στην ηβική χώρα, γεγονός που κάνει πιο έντονη την αίσθηση της ικανοποίησης και του οργασμού. Η δρ. Κλαιρ Τζόουνς, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Τορόντο λέει ότι ο κόλπος, επίσης, είναι πιο υγρός λόγω των αυξημένων οιστρογόνων και το στήθος είναι πολύ πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα.

Ο οργασμός χαλαρώνει την έγκυο

Κατά τον οργασμό εκκρίνεται στον οργανισμό οξυτοκίνη, η ορμόνη που παράγει ενδορφίνες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γλυκά … Έτσι, σύμφωνα πάντα με το δρ. Σβαρτζ, όποτε πιάνει μια γυναίκα τον εαυτό σας να καταβάλλετε από άγχος ή στρες, να σκέφτετε ότι το σεξ μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι μπορεί να πάθουν άνδρες και γυναίκες από το πολύ σεξ;

Ενδομητρίωση: Μπορεί να προκληθεί αν κάνετε σεξ όταν έχετε περίοδο;