Σεξ κάθε μέρα για περισσότερα παιδιά!

  • Iatropedia
Μπορεί μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί να συνιστούσαν στα νέα ζευγάρια να μην επιδίδονται σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά μόνο συγκεκριμένες μέρες εάν θέλουν να αποκτήσουν παιδί, οι νέες μελέτες όμως αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο.

Οι νεότερες έρευνες αλλάζουν τα δεδομένα και οι επιστήμονες συμβουλεύουν: όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Εντυπωσιακή μελέτη που ανακοινώθηκε σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για την αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, συνιστά στα ζευγάρια να έρχονται σε συχνότερη επαφή την περίοδο που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί. Ειδικότερα σύμφωνα με Αυστραλούς ειδικούς, η συνεχόμενη σεξουαλική δραστηριότητα για 7 ημέρες -καθημερινά δηλαδή – είναι δυνατόν να επηρεάσει θετικά τις παραμέτρους τους σπέρματος με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Στη μελέτη συμμετείχαν 118 άνδρες που αντιμετώπιζαν είτε πρόβλημα υπογονιμότητας ή είχαν στον παρελθόν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης ή οι σύντροφοι τους είχαν επανειλημμένες αποβολές.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αφορούσαν στη βελτίωση της γρήγορης προωθητικής κίνησης των σπερματοζωαρίων σε 8 στους 10 από αυτούς. Μέχρι τώρα αυτό πουν ίσχυε ήταν πως ένα ζευγάρι δεν πρέπει να έχει τακτικές σεξουαλικές επαφές ειδικά όταν ξεκινά μια προσπάθεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Όπως εξηγεί ο Σταμάτης Παπαχαρίτου, Βιολόγος αναπαραγωγής και Επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του ΑΠΘ: «το σημαντικό είναι ότι ενώ οι άνδρες αυτοί εμφάνιζαν στα σπερματοζωάρια τους σε μεγάλο ποσοστό κατακερματισμό (σπάσιμο) του DNA τους, μετά από καθημερινή εκσπερμάτιση και έπειτα από μια ολόκληρη εβδομάδα φάνηκε πως το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα».