Σεξ: αυθόρμητο ή επιβεβλημένο; Πότε είναι καλύτερο;

  • Iatropedia
Μπορεί το συχνό σεξ να είναι ευχής έργον για τα περισσότερα ζευγάρια αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στην ερωτική τους ζωή. Έτσι ο αστικός μύθος που υποστηρίζει ότι σημασία έχει η ποσότητα και όχι η ποιότητα διαψεύδεται από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Κάρνεγκι Μέλον στις ΗΠΑ τεκμηριώθηκε ότι το επιβεβλημένο σεξ μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στον αυθορμητισμό, στο πάθος αλλά και στο ρομαντισμό των ερωτικών συντρόφων.

Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές αναφέρουν κατηγορηματικά ότι το σεξ με ''συνταγή γιατρού'' πιθανώς να βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι σαφώς η πλάστιγγα γέρνει προς το αυθόρμητο σεξ,το οποίο δεν προγραμματίζεται και δεν μπαίνει σε κλισέ.

Αυξάνει τη γονιμότητα

Την ίδια στιγμή άλλες επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι το επιβεβλημένο σεξ αποτελεί σύμμαχο για όσα ζευγάρια θέλουν να γίνουν σύντομα γονείς.

Όσο πιο συχνές είναι οι ερωτικές συνευρέσεις των ζευγαριών τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης τεκμηριώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ.

Ελιξήριο νεότητας

Νεότερη μελέτη από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκοτία έδειξε ότι οι ερωτικές επαφές με συχότητα τέσσερις φορές την εβδομάδα αποτελούν ελιξήριο νεότητας.

Η ίδια έρευνα τεκμηρίωσε ότι τα ζευγάρια, που κάνουν σεξ τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα δείχνουν 4 με 7 χρόνια νεότερα συγκριτικά με εκείνους που κάνουν λιγότερο.

Μάλιστα όσοι ξεπερνούν τις έξι φορές την εβδομάδα τότε οι μελετητές ανακάλυψαν ότι αποκτούν μυαλό ξυράφι.