Σεξουαλικά εγκεφαλικά sms, συναίσθημα και αυτοερωτισμός

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αυτοερωτισμός
Σήμερα μεταξύ «φύλλου συκής και εγκεφάλου» στις σωματικές αναζητήσεις, μεσολαβεί δυστυχώς ένα κινητό ή ένα κομπιούτερ ή ένα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μηχάνημα οπτικο-ακουστικής αποτύπωσης, οπότε μιλάμε πλέον για σεξουαλικά εγκεφαλικά sms ηλεκτρονικής προέλευσης.

Αυτή η απομάκρυνση και μη προσέγγιση που υπάρχει πλέον μεταξύ των ανθρώπων, αποδεικνύει ότι χρειάζεται επειγόντως να γυρίσουμε στην γνήσια προ ηλεκτρονική περίοδο συνεύρεσης, με ιδιαίτερα μαθήματα – ταχύρυθμα μάλιστα – για απόκτηση ερωτοτροπίας και διδαχή μηνυμάτων ενθάρρυνσης …παλαιού τύπου. Σε αυτά τα μαθήματα ερωτοτροπίας, πρέπει να μάθουμε να ερμηνεύουμε και ν’ αναλύουμε τον καμουφλαρισμένο τρόπο του «θέλω να σου μιλήσω», «κοίτα πόσο γυναίκα ή άντρας είμαι», την «στάση του σώματος», το παιχνίδι «αποδοχής και αποκλεισμού», μέχρι το… «εδώ είμαστε».

Ο Λατίνος εραστής σίγουρα υπάρχει στο κάθε αρσενικό, πλην όμως σήμερα είναι κρυμμένος, φοβισμένος και πολύ… ευνουχισμένος, το ίδιο διάστημα όπου το θηλυκό έχει ξεχάσει να νοιώθει ποθητή από ένα αξιοπρεπές πλησίασμα, ένα λουλούδι και… «πιάσε μου το χέρι και όπου μας βγάλει».

Υπάρχουν σήμερα ζευγάρια, όπου ενώ είναι ξαπλωμένοι στην ίδια συζυγική κλίνη, ο σύζυγος της στέλνει sms ρωτώντας την αν φοράει τα καινούργια εσώρουχα που της αγόρασε και η σύζυγος του το πιστοποιεί… στέλνοντας του φωτογραφία με το κινητό της, στο κινητό του! Έτσι λοιπόν δεν είναι ότι οι άνθρωποι σήμερα δεν ταιριάζουν, απλούστατα δεν έχουν πλέον να πουν τίποτε μεταξύ τους!

Όσο για το συναίσθημα στο σεξ… «Η κοπέλα μου πάντα γελάει κατά τη διάρκεια του sex ασχέτως του τι διαβάζει» είπε ο Steve Jobs. Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει σεξ χωρίς συναίσθημα πλανώνται οικτρά και έχουν χάσει το παιχνίδι παταγωδώς. Χωρίς συναίσθημα υπάρχει μόνο fast-sex ως… «παλινδρομική κίνηση εμβόλου επί άξονα, βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως επί συγκεκριμένου στόχου», όπως αναφέρουν χαριτολογώντας οι φίλοι μας Ιταλοί. Όσο πολύ και καλό sex κι αν κάνουμε, ποτέ δεν θα είναι το ίδιο, όπως με αυτό που θα γίνεται μέσα σε μία ολοκληρωμένη σχέση. Το είδος αυτής της σχέσης εξαρτάται από εμάς, όπως και η ποιότητά της και το πόσο θα διαρκέσει.

Γιαυτό λοιπόν, συναίσθημα με θετική σκέψη να είναι μαζί στο σεξ και να μην μπερδεύονται μεταξύ τους, σε όλη την πορεία συνεύρεσης και συνύπαρξης με τον/ην σύντροφο μας. Βέβαια μην το κάνουμε σαν το ανέκδοτο όπου οι γιαγιάδες βλέπουν μία τσόντα μέχρι το τέλος, για να δουν αν στο τέλος το παλληκάρι θα παντρευτεί την μικρή…

Ξαναθυμίζω κάτι πολύ βασικό. Να σκεπτόμαστε και να λειτουργούμε πάντα με αυτό που υπάρχει ανάμεσα στ’ αυτιά μας, δηλαδή τον εγκέφαλο μας και όχι μ’ αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια μας!

Το συναίσθημα – συγχρόνως πάντα με την λογική – σε βοηθούν να πλησιάσεις περισσότερο τον/ην σύντροφο σου, οπότε αν δεν το πετύχεις, έκτοτε… όποιος/α δεν μπορεί να καταλάβει τη σιωπή σου, δεν μπορεί να καταλάβει ούτε τα λόγια σου..

Στο άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί σήμερα, τον αυτοερωτισμό, εάν σκεφτείς τις συνήθειες σου κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης – για παράδειγμα το πως φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου και το πώς παίζεις μαζί του – και αυτό σου εξάπτει το ενδιαφέρον και εξιτάρεσαι… τότε αυτοερωτεύεσαι. Πολλοί σήμερα νοιώθουν την ανάγκη να παντρευτούν τον εαυτό τους. Άλλοι πάλι παντρεύονται από το χαλί τους μέχρι… το ψυγείο τους ή το κομοδίνο τους! Όσο για την συνέχεια στην αυτοδιέγερση και… αυτοεξυπηρέτηση, προτιμούν το κάλιο πέντε και… το χέρι. Γιατί να φθίνει η σεξουαλική συνεύρεση σήμερα και να μην προτιμάτε πλέον από τους ανθρώπους;

Είναι αλήθεια ότι στο σεξ, συναντάμε σήμερα μία ποικιλία σκέψεων και πράξεων που μπερδεύονται μεταξύ τους στην εποχή που ζούμε, ένα μπέρδεμα που εξελίσσεται σε πρόβλημα το οποίο εάν δεν λυθεί σύντομα, θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για την κοινωνία και κατά συνέπεια σε βάθος χρόνου στην ανθρωπότητα.

Τελικά, εάν η πορνεία είναι το αρχαιότερο επάγγελμα, τότε σίγουρα ο αυνανισμός είναι… το αρχαιότερο χόμπι! Ας μην ξεχνάμε ότι στον 19ο αιώνα ο αυνανισμός ήταν αρρώστια. Από τον 20ο και μετά… είναι θεραπεία. Μάλιστα ο Woody Allen αναφέρει χαριτολογώντας «Είμαι πολύ καλός εραστής, γιατί εξασκούμε πολύ μόνος μου».

 

αυτοερωτισμός

Διονύσης Βαλλιανάτος, Ιατρός Κοινωνικής Ιατρικής και Κοινωνιολόγος, Συγγραφέας