Σε ποιες χώρες οι άνδρες «αντέχουν» πιο πολύ στο σεξ;

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σεξ
Δεν χάνουν ευκαιρία οι επιστήμονες να διατυμπανίζουν ότι το σεξ αποτελεί "ελιξήριο" υγείας και ζωής. Ωστόσο κάποιοι αστικοί μύθοι που διαιωνίζονται μπορούν να δυναμιτίσουν την ερωτική απόλαυση. Μια από τις πιο συνηθισμένες είναι αν το σεξ πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια και ποια χρονική διάρκεια είναι τελικά η ιδανική.

Μάλιστα πολλοί άνδρες ανησυχούν για τους… χρόνους τους με συνέπεια να έχουν στο μυαλό τους μη ρεαλιστικές προσδοκίες γεγονός, που τους «γεμίζει» με έντονο στρες κατά τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ, πολλές μελέτες έχουν καταγράψει ότι οι άνδρες δίνουν μεγάλη σημασία στη διάρκεια ενώ διακατέχονται και από αγωνία αν ικανοποίησαν και πόσο το έτερο ήμισυ

Ποιοι… αντέχουν

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς επιστήμονες απέδειξε ότι οι Άγγλοι έχουν μεγάλη αντοχή ενώ χρειάζονται περισσότερο χρόνο από την αρχή της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ. Marcel D. Waldinger, καθηγητή Σεξουαλικής Ψυχοφαρμακολογίας, «ένα ποσοστό όσων θεωρούσαν ότι έχουν πρόβλημα, στην πραγματικότητα ανήκαν στο μέσο όρο, δηλαδή άντεχαν γύρω στα 6 λεπτά».

Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα «πρωταθλητές» στην διάρκεια του σεξ αναδεικνύονται οι Άγγλοι με χρόνο τα 10 λεπτά. Ακολουθούν οι Αμερικάνοι με χρόνο 8,1΄ οι Ολλανδοί με 6,5΄, οι Ισπανοί με 4,9΄και έπονται οι Τούρκοι με 4,4΄.

Ολοένα και συχνότερη!

Ένα ακόμη πρόβλημα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανδρών, ηλικίας 20 έως 30 ετών που εμφανίζουν ή πιστεύουν ότι έχουν πρόβλημα με τις αποδόσεις τους στο σεξ.

Παρόλα αυτά οι ειδικοί σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι οι χρόνοι της σεξουαλικής επαφής είναι υποκειμενικοί ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν οι επιθυμίες του ζευγαριού, αφού αυτό που κάποιοι θεωρούν «γρήγορο», για κάποιους άλλους δεν είναι.

Τι γίνεται με τους Έλληνες

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΟΠ τρεις στους δέκα άνδρες άνω των 40 ετών κάποια στιγμή της σεξουαλικής ζωής τους θα «ολοκληρώσουν» πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν ενώ εκτιμάται ότι 500.000 άνδρες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό το 2025 στην Ελλάδα.

Από την άλλη με βάση τα στοιχεία του IMS (ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πωλήσεων φαρμάκων) οι πωλήσεις των τριών φαρμάκων του έρωτα όχι μόνο δεν έπεσαν εν μέσω τρόικας αλλά αντίθετα παρουσιάζουν και μια ελαφριά άνοδο.

 

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν