Πώς η τηλεόραση καταστρέφει το σεξ…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
σεξ
Σκέφτεστε να αγοράσετε τηλεόραση για το υπνοδωμάτιο; Σκεφτείτε το και πάλι. Θα μπορούσε να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή.

Μια έρευνα Ιταλών επιστημόνων έδειξε ότι τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους κάνουν σεξ με 50% μειωμένη συχνότητα από όσο εκείνα που δεν έχουν TV στην κρεβατοκάμαρα.

“Αν δεν υπάρχει τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, η συχνότητα (της σεξουαλικής επαφής) διπλασιάζεται”, δήλωσε χαρακτηριστικά επικεφαλής της έρευνας, δρ Serenella Salomoni, της οποίας η ομάδα εξέτασε τις περιπτώσεις 523 ζευγαριών στην Ιταλία, για να εξακριβώσει την επίδραση της τηλεόρασης στη σεξουαλική τους ζωή.

Κατά μέσο όρο, οι Ιταλοί που ζουν χωρίς τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο κάνουν σεξ δύο φορές την εβδομάδα, ή οκτώ φορές το μήνα. Αυτό το νούμερο πέφτει κατά μέσο όρο στις τέσσερις φορές το μήνα για εκείνα τα ζευγάρια με τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Για τους άνω των 50 ετών το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο έντονο, με το μέσο όρο των επτά συνευρέσεων ανά μήνα να πέφτει στις μόλις 1,5 φορές.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένα προγράμματα στην TV είναι πολύ πιο πιθανό να μειώσουν την σεξουαλική επιθυμία από ό,τι άλλα. Για παράδειγμα οι βίαιες ταινίες εκμηδένισαν την σεξουαλική επιθυμία στο ήμισυ του συνόλου των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ τα reality shows είχαν την ίδια αρνητική επίδραση για το ένα τρίτο των ζευγαριών.

http://www.medicineonline.com/