Πολλές γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό για να… φτάσουν σε οργασμό

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
οργασμό
Είναι γνωστό από παλαιότερες έρευνες ότι οι γυναίκες προσποιούνται πολλές φορές ότι έχουν οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή, επειδή θέλουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου τους. Αλλά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν από μερικά χρόνια στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Archives, κάποιες γυναίκες το κάνουν για έναν διαφορετικό λόγο.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Temple και από το Kenyon College των ΗΠΑ εξέτασαν τις περιπτώσεις 481 γυναικών που ήταν σεξουαλικά ενεργές. Διαπίστωσαν ότι υπάρχουν 4 βασικοί λόγοι που οι γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό:

1. Αλτρουιστική εξαπάτηση: Προσποίηση οργασμού από ενδιαφέρον για τα συναισθήματα του συντρόφου

2. Φόβος και ανασφάλεια: Προσποίηση οργασμού για να αποφύγει τα αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική εμπειρία

3. Αυξημένη διέγερση: Προσπάθεια μιας γυναίκας να αυξήσει τη δική της σεξουαλική διέγερσης μέσω της προσποίησης του οργασμού

4. Διακοπή της σεξουαλικής πράξης: Προσποίηση οργασμού για να ολοκληρωθεί η σεξουαλική πράξη

Οι επιστήμονες επισήμαναν ότι το πιο ενδιαφέρον σημείο ήταν το “3”. Ότι δηλαδή πολλές γυναίκες προσποιούνται ότι έχουν οργασμό, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν εκείνη τη στιγμή την διέγερσή τους!

Όπως είπαν πολλές από τις συμμετέχουσες “όταν ‘βλέπεις’ στο μυαλό σου τον… στόχο, είναι πιο εύκολο να τον φτάσεις και στην πραγματικότητα”.

Επίσης, πρόσθεσαν ότι η δική τους προσποίηση οργασμού “ενθουσιάζει” τον σύντροφό τους και στη συνέχεια το σεξ είναι πιο έντονο με αποτέλεσμα να είναι και πιο πιθανό να έχουν αληθινό οργασμό.

Πηγή: http://time.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλαπλοί οργασμοί: Πώς να… εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να τους βιώσετε!

Η ένταση και ευκολία οργασμού φαίνεται από το σχήμα του…