Ποιους διάσημους » χτύπησε» ο ιός του Aids!

  • Iatropedia
Τα είχαν όλα! Χρήματα, διασημότητα και ό,τι ποθούσαν, αμέσως γίνονταν δικό τους. Όλα αυτά μέχρι που χτυπήθηκαν από aids. Ο πρώτος Έλληνας που έγινε γνωστό ότι πέθανε από τον θανατηφόρο ιό, ήταν ο συλλέκτης έργων τέχνης Αλέξανδρος Ιόλας.

Έκτοτε 33 περίπου χρόνια από την εμφάνιση του εξακολουθεί να θερίζει.Έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα το ευρωπαϊκό παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών αποκαλύπτει μία σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων του HIV κατά την περασμένη χρονιά. Μάλιστα η πλειοψηφία των κρουσμάτων καταγράφεται στην ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις υπολογίζεται ότι 131.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον θανατηφόρο ιό του AIDS καταγράφηκαν στην Ευρώπη και σε γειτονικές της χώρες την περσινή χρονιά ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο κατά 8% σε σχέση με το 2011.

Διάσημοι που έφυγαν νωρίς

Τόμι Μόρισον

Πριν από δύο μήνες περίπου την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών άφησε ο πρωταθλητής βαρέων βαρών Τόμι Μόρισον, ο οποίος στο Rocky Balboa V ενσάρκωνε τον μποξέρ «Tommy “Machine” Gunn», μετά από χρόνια πάλης με τον ιο του AIDS.

Το Φεβρουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια εξέτασης αίματος για αγώνα βγήκε θετικός για τον ιο του AIDS η πολιτεία της Νεβάδα του απαγόρευσε να αγωνίζεται. Λίγες ημέρες αργότερα δήλωσε ότι έπεσε θύμα “ενός ανεκτικού, γρήγορου και απερίσκεπτου τρόπου ζωής” και πως δεν θα ξαναμπεί στο ρινγκ.

Μπίλι Μπο

 

Ο Μπίλι Μπο ο πρώτος Έλληνας διάσημος που πέθανε από την ασθένεια αυτή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε έντονη αίσθηση αφού ο θανατηφόρος ιός του aids δεν ήταν ακόμη γνωστός στην χώρα μας.

Ο Ρούντολφ Νουρέγεφ

Ο Ρούντολφ Νουρέγεφ που έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιανουαρίου του 1993 στο Παρίσι.Αν και η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατό του δεν έκανε λόγο για κατάληξη από τον ιό του AIDS αλλά από καρδιακές επιπλοκές ύστερα από την μάστιγα του αιώνα φίλοι και συγγενείς του παραδέχτηκαν στην συνέχεια ότι ο Νουρέγιεφ κατέληξε από επιπλοκές που του προκάλεσε ο θανατηφόρος ιός.

Ο Ροκ Χάτσον

Ο κινηματογραφικός αστέρας και κολλητός φίλος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ,είδωλο για πολλά κορίτσια της εποχής, υπήρξε ένας από τους πρώτους αστέρες που πέθανε από AIDS. Η διάγνωση του έγινε το 1984, ωστόσο τα ανύπαρκτα μέσα αντιμετώπισής του τον οδήγησαν στον θάνατο ένα χρόνο μετά.

 

Ο Κλάους Νόμι

 

 

Ο εκκεντρικός Γερμανός τενόρος, συγκαταλέγεται επίσης στα πρώτα θύματα του AIDS.

Έγινε γνωστός ως δεύτερη φωνή σε συναυλίες του David Bowie και αργότερα ακολούθησε ξεχωριστή καριέρα, εντυπωσιάζοντας το κοινό με το μοναδικό του στυλ. Πέθανε χτυπημένος από τον ιό σε ηλικία 39 ετών.

Άντονι Πέρκινς

Ο γνωστός αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός που γνώρισε την απόλυτη δόξα με το θρίλερ «Ψυχώ» έχασε την μάχη για την ζωή το 1992 σε ηλικία 60 ετών εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών που του προκάλεσε ο θανατηφόρος ιός του aids.