Πιείτε σαμπάνια.. για καλή καρδιά!

  • Iatropedia
Ο εορτασμός ενός χαρμόσυνου γεγονότος, όπως τα γενέθλια, η ονομαστική εορτή, μια επέτειος γάμου μια επαγγελματική επιτυχία ή καλή ώρα ο ερχομός της νέας χρονιάς, γιορτάζεται πάντα με σαμπάνια! Φέτοςπιείτε σαμπάνια άφοβα αφού οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι κάνει καλό στην υγεία!

Η κατανάλωση σαμπάνιας όμως πέρα από τον εορτασμό καλών ειδήσεων, ωφελεί τον οργανισμό όπως το κόκκινο κρασί.

Σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition, έδειξε, πως η σαμπάνια προσφέρει τα ίδια οφέλη στον οργανισμό ακριβώς, όπως το κόκκινο κρασί.

Η σαμπάνια περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, που θεωρείται, πως μειώνουν τις βλάβες των κυττάρων.

Συγκεκριμένα, αυτά τα αντιοξειδωτικά επιβραδύνουν την μετακίνηση του νιτρικού οξέος από το αίμα, μειώνοντας την πίεση του αίματος και επομένως μειώνοντας αισθητά τα προβλήματα της καρδιάς και τις ενδεχόμενες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Οι ερευνητές ανέφεραν, πως 1-2 ποτηράκια σαμπάνιας την ημέρα, έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα τοιχώματα των κυττάρων και να μειώνουν αισθητά τους κινδύνους της καρδιάς.

ακριβές ή φθηνές

Τα αποτελέσματα της έρευνας αμφισβητήθηκαν από καχύποπτους οι οποίοι αναρωτήθηκαν, αν τα ίδια ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό, βρίσκονται σε όλες τις σαμπάνιες, ανεξάρτητα με την τιμή τους. Στο σημείο αυτό οι επιστήμονες ήταν καθησυχαστικοί. Είτε το μπουκάλι της σαμπάνιας κοστίζει 3 ευρώ είτε… 1.000 ευρώ, τα θαυματουργά αντιοξειδωτικά βρίσκονται παντού.