Πέντε απροσδόκητα οφέλη των sex toys!

  • Iatropedia
Μπορεί να επιθυμούμε να κυλά για πάντα ομαλά η σεξουαλική μας ζωή αλλά δυστυχώς προκύπτουν προβλήματα. Σύμφωνα με μελέτη της National Academy of Surgery, στην οποία συμμετείχαν 12.000 άντρες και γυναίκες από 27 χώρες σε όλο τον κόσμο, βρέθηκε ότι περισσότεροι από τους μισούς δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή. Οι άντρες απάντησαν ότι θα επιθυμούσαν να έχουν καλύτερη στύση και οι γυναίκες μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών επαφών τουςο

Ωστόσο ορισμένες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν ότι τα σεξουαλικά βοηθήματα (sex toys) μπορεί να τονώσουν τη «σεξουαλική χημεία» του ζευγαριού, εφόσον φυσικά η χρήση αυτών των αντικειμένων αποσκοπεί στο να βοηθήσει και όχι να αντικαταστήσει τον/ην σύντροφο.

Σύμφωνα με μία διαδικτυακή έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 Αμερικανίδες γυναίκες ηλικίας 18-60 ετών, βρέθηκε ότι 52,5% των γυναικών είχαν χρησιμοποιήσει δονητή τουλάχιστον μία φορά.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της μελέτης οι ερευνητές βρήκαν ότι μέσα από τη χρήση τους μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για το σώμα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, κι έτσι πολύ πιο εύκολα μπορεί να απογειώσει την ερωτική του ζωή.

Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται και η σεξουαλική επίδοση βελτιώνεται. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν άγχος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής συνήθως καταφέρνουν να εκτοξεύσουν την λίμπιντο τους με τη χρήση των ερωτικών βοηθημάτων.

Την ίδια στιγμή άλλη έρευνα που έγινε αποκαλύψε ότι και οι άνδρες χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα.

Έτσι σε σύνολο 1.000 άντρες ηλικίας 18-60 ετών, λιγότεροι από τους μισούς (44,8%) παραδέχθηκαν ότι τα είχαν χρησιμοποιήσει σε κάποια φάση στη ζωή τους.

Μάλιστα δεν δίστασαν να παραδεχθούν ότι μετά από αυτή την εμπειρία επέδειξαν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία των γεννητικών τους οργάνων και κατάφεραν να αυξήσουν τη σεξουαλική επιθυμία τους!