Όσο περισσότερο σεξ τόσο πιο εύκολα θα γίνετε γονείς

  • Iatropedia
Η συμβουλή των γιατρών στα υπόγονιμα ζευγάρια ήταν σαφής: περιορίστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα και έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες για ένα παιδί. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν αφού νέες επιστημονικές έρευνες ανατρέπουν τα δεδομένα και συμβουλεύουν: όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Εντυπωσιακή μελέτη που ανακοινώθηκε στο πανευρωπαϊκό συνέδριο ανθρώπινης αναπαραγωγής και εμβρυολογίας που έγινε στο Άμστερνταμ, συνιστά στα ζευγάρια να έρχονται σε συχνότερη επαφή την περίοδο που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί. Ειδικότερα σύμφωνα με τον Αυστραλό ειδικό Dr Gearing, η συνεχόμενη σεξουαλική δραστηριότητα για 7 ήμερες -καθημερινά δηλαδή – είναι δυνατόν να επηρεάσει θετικά τις παραμέτρους τους σπέρματος με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Στη μελέτη συμμετείχαν 118 άνδρες που αντιμετώπιζαν είτε πρόβλημα υπογονιμότητας ή είχαν στον παρελθόν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης ή οι σύντροφοι τους είχαν επανειλημμένες αποβολές. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αφορούσαν στη βελτίωση της γρήγορης προωθητικής κίνησης των σπερματοζωαρίων σε 8 από τους 10.

Μέχρι τώρα αυτό πουν ίσχυε ήταν πως ένα ζευγάρι δεν πρέπει να έχει τακτικές σεξουαλικές επαφές ειδικά όταν ξεκινά μια προσπάθεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.