Οδηγίες χρήσης…για προφυλάξεις! Βίντεο

  • Iatropedia
Μερικοί άντρες αισθάνονται ότι το προφυλακτικό μειώνει την αίσθηση και ίσως την απόλαυση. Κάποιοι άλλοι, πάλι, νιώθουν ότι η διακοπή της σεξουαλικής δραστηριότητας, για να πάρουν προφυλάξεις μειώνει τον αυθορμητισμό και κατά συνέπεια την επιθυμία. Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του θανατηφόρου ιού του aids επιστήμονες από όλο το κόσμο ενώνουν τις φωνές τους επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της χρήσης των προφυλακτικών.

Βάση επιστημονικών δεδομένων του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ένας στους τρεις άνδρες έχει να αναφέρει τουλάχιστον μία εμπειρία απώλειας στύσης που σχετίζεται με τη χρήση του προφυλακτικού.

Ιδιαίτερα οι νέοι 18-35 ετών, όταν χάνουν τη στύση τους με τη χρήση του προφυλακτικού είτε βγάζουν το προφυλακτικό πριν από την ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής, είτε αποφεύγουν την χρήση του την επόμενη φορά.

Το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι να μην προστατεύονται ούτε αυτοί, ούτε οι σύντροφοί τους.Κλασσικός παράγοντας που μπορεί να οδηγεί σε απώλεια της στύσης κατά τη χρήση του προφυλακτικού είναι η δυσκολία της τοποθέτησης του.

Έτσι εξηγείται το ότι κάποιοι άντρες, συστηματικά, χάνουν τη στύση αποκλειστικά τη στιγμή που πρόκειται να τοποθετήσουν το προφυλακτικό. Μάλιστα, λόγω του άγχους της στιγμής, είναι σύνηθες να γίνονται βιαστικοί και γρήγορα να εγκαταλείπουν τη διαδικασία τοποθέτησής του.

Επιστημονικά δεδομένα έχουν καταγράψει πως οι άντρες που βιάζονταν κατά τη διαδικασία τοποθέτησης είχαν τριπλάσια πιθανότητα να χάσουν τη στύση τους, συγκριτικά με εκείνους που αφιέρωναν επαρκή χρόνο.

Μια πρώτη συμβουλή είναι η ενημέρωση για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού. Μια δεύτερη είναι να εντάσσουν τη χρήση του προφυλακτικού στο ερωτικό παιχνίδι, μια διαδικασία βέβαια που απαιτεί την κατανόηση και συμμετοχή του/της συντρόφου.

Σε αυτούς που το πρόβλημα γίνεται μόνιμο, δηλαδή η απώλεια της στύσης με τη χρήση του είναι πλέον κανόνας, η επίσκεψη σε ειδικό σεξολόγο αποτελεί τη μοναδική λύση ώστε να ξεπεράσουν το πρόβλημα και να απολαμβάνουν το σεξ με ασφάλεια.

Οδηγίες …χρήσης δίνει η Εταρεία Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας Κύπρου που επιμελήθηκε το βίντεο που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια διάσημα αστέρια έσβησε ο ιός του Aids!

Όταν ο καρκίνος μαστού σημαδεύει την ψυχή των γυναικών!

Γιατί νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι; Έρευνα

Safe sex: Αλήθειες και Ψέματα!