Νέες ανατροπές στους μύθους του σεξ: Δείτε τι άλλαξε

  • Iatropedia
Άπλετο φως σε οκτώ διαδεδομένες φήμες γύρω από το σεξ ρίχνουν επιστήμονες,ξεκαθαρίζοντας ρητά και κατηγορηματικά πως ό,τι ακούμε και διαβάζουμε δεν είναι πάντα αλήθεια. Δείτε ποιες είναι οι οκτώ νέες φήμες του σεξ, που καταρρίπτονται.

Μεζούρα τα… δάχτυλα.

Τα δάκτυλα ενός άνδρα αποτελούν μια καλή ένδειξη για το μέγεθος των προσόντων του.

Σύμφωνα με έρευνα νοτιοκορεατών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην Ασιατική Επιθεώρηση Ανδρολογίας το δεύτερο και τέταρτο δάχτυλο, δηλαδή ο δείκτης και ο παράμεσος, σχετίζονται άμεσα με το μέγεθος των ανδρικών προσόντων.

«Ορμονικό αποκορύφωμα» για τους άντρες στα 18 και για τις γυναίκες στα 28.

''Αστικοί'' μύθοι που διαιωνίζονται από στόμα σε στόμα αναφέρουν ότι ότι η τεστοστερόνη φθάνει σε κορυφαίο επίπεδο για τους άντρες στα 18 έτη, ενώ τα οιστρογόνα φτάνουν στο απόγειό τους για τις γυναίκες στα 28.

Ωστόσο οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες κάνουν περισσότερο σεξ στη δεκαετία των 30, ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερες ερωτικές συνευρέσεις μετά τα 20, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Τα στρείδια είναι αφροδισιακά!

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα στρείδια είναι αφροδισιακά όμως δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο.

Στην πραγματικότητα περιέχουν νερό, μερικούς υδατάνθρακες και ορισμένα μέταλλα αλλά και ψευδάργυρο που βοηθά το σπέρμα να διατηρείται υγιές. Παρόλα αυτά καμία μελέτη μέχρι τώρα δεν έδειξε ότι έχουν κάποιο άλλο συστατικό που ευνοεί τις ερωτικές επιδόσεις.

Το σεξ βλάπει τους καρδιοπαθείς.

Επικρατεί η πεποίθηση ότι οι οι άντρες που έχουν προβλήματα υγείας με την καρδιά τους απαγορεύεται να κάνουν σεξ, όμως αυτό έρχεται να το ανατρέψει η μελέτη Framingham Heart Study, η οποία τεκμηρίωσε ότι η πιθανότητα ένας άντρας με πρόβλημα στην καρδιά του να πάθει κάτι κατά την διάρκεια του σεξ, είναι μόνο μία στο εκατομμύριο, εκτός αν πάχει από διαβήτη, ή αν καπνίζει.

Το χάπι παχαίνει Παλαιότερα το αντισσυληπτικό χάπι περιείχε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης και είχε κατηγορηθεί ότι αυξάνει το βάρος των γυναικών. Πλέον τα νέας γενιά χάπια περιέχουν χαμηλά επίπεδα ορμονών και καμία μελέτη δεν έχει υποστηρίξει ότι η χρήση του προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους.

Το σεξ δεν επιτρέπεται πριν από έναν αγώνα.

Καναδική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ, η οποία είχε δημοσιευθεί στο επιστημονικό έντυπο «Clinical Journal of Sport Medicine», έδειξε ότι αθλητές που έκαναν sex το βράδυ, πριν από αγώνα, είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνους που δεν είχαν κάνει sex και έτσι απέδωσαν καλύτερα στον αγώνα την επόμενη μέρα. Επομένως ο μύθος που αναφέρει ότι το σεξ δεν επιτρέπεται πριν από την αγώνα καταρρίπτεται.

Οι δουλειές του σπιτιού βελτιώνουν την σεξουαλική ζωή των αντρών οι άντρες που βοηθούν τις γυναίκες τους στις δουλειές του σπιτιού, απολαμβάνουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, επειδή το έτερο ήμισυ είναι ικανοποιημένομε τους συντρόφους τους.

Όμως, πρόσφατη έρευνα με την συμμετοχή 3.500 ζευγαριών απέδειξε ότι στα παραδοσιακά ζευγάρια το σεξ είναι πιο συχνό, ενώ, όσο περισσότερο οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα μαγείρευαν και άπλωναν τα ρούχα, τόσο οι επαφές μειώνονταν στα ζευγάρια.

Τι σεξ τι γυμναστική!

Οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι οι ερωτικές επαφές είναι μιας ήπιας έντασης άσκησης και επομένως δεν ενδείκνυται γαι όσους θέλουν να χάσουν κιλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ: Έρευνα

Πως ο Δημήτρης Μαυροειδής ''έφτιαξε'' το γόνατό του; Νέα μέθοδος

Σε ποια ηλικία κοιμόμαστε καλύτερα;

Αλήθειες και μύθοι για το μέγεθος των…προσόντων!

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν