Μετρήστε το σκορ σας στο σεξ για 7 λόγους υγείας!

  • Iatropedia
Σκορ, γκολ, πέναλτι, άουτσάιντερ λόγω Μουντιάλ έχουν μπει πλέον για τα καλά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Όμως έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το δικό σας προσωπικό σκορ στο σεξ; Η επιστήμη δίνει απαντήσεις σε αυτό το ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και μάλιστα για πρώτη φορά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω: αποκωδικοποίησε τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος στην υγεία του ανάλογα με το πόσες φορές σκοράρει. Δείτε πως ωφελείτε την υγεία σας ανάλογα με το σκορ που σημειώνετε στο σεξ!

μια φορά την εβδομάδα= λιγότερα κιλά

Κάνοντας σεξ ο εγκέφαλο σας εκκρίνει μια ουσία την ωκετίνη, που είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας. Όπως εξάλλου έδειξε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του New Jersey η καλή ποιότητα ύπνου σημαίνει λιγότερα κιλά, καθώς εκκρίνονται ουσίες που ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας.

δυο φορές την εβδομάδα= καλό ανοσοποιητικό

Για όσους σκοράρουν δυο φορές την εβδομάδα στο σεξ τότε θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού τους έως και 30% τεκμηρίωσε μελέτη από το Πανεπιστήμιο και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

τρεις φορές την εβδομάδα= γερή καρδιά

Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έχουν καλή σεξουαλική ζωή, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια.

τέσσερις φορές την εβδομάδα= κερδίζεις χρόνια

Τα ζευγάρια που έχουν έντονη σεξουαλική ζωή δείχνουν από 4 έως και 7 χρόνια νεότερα.

πέντε φορές την εβδομάδα= ενισχυμένη αυτοπεποίθηση

Αν ανήκετε στην κατηγορία που έχετε ερωτικές περιπτύξεις σεξ πέντε φορές την εβδομάδα τότε τα οφέλη που αποκομίζετε είναι πολλά. Η αυτοπεποίθηση σας αυξάνεται και γενικότερα είστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην εξωτερική σας εμφάνιση.

έξι φορές= κερδίζετε μυαλό

Το σκορ αυτό αυξάνει μπορεί να αυξήσει την ροή του αίματος και την έκκριση ουσιών του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την αντίληψη και την οξυδέρκεια σας.

επτά φορές την εβδομάδα= είστε νικητής

Αν έχετε καταφέρει να κάνετε σεξ κάθε μέρα όχι μόνο χαίρεστε τις ευεργετικές ιδιότητες όλων των παραπάνω, αλλά ακόμα οι ενδορφίνες σας βοηθούν να διαχειρίζεστε σωστά το άγχος και την ένταση της καθημερινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ινομυώματα: Πότε πρέπει να αφαιρούνται;

Πως να μην κολλήσω Ηπατίτιδα Β!

Δείτε τι έλεγαν για το σεξ στη δεκαετία του '70!

Πότε απιστούν οι άνδρες; Όλα τα σημάδια